Hlavní obsah

Real porazil v madridském derby Atlético penaltou v nastavení

MADRID

Proměněná penalta v šesté minutě nastaveného času zajistila fotbalistům Realu výhru nad Atlétikem 2:1 v sobotním madridském ligovém derby. Real díky tomu vede tabulku o skóre před Valencií.

Článek

Real se dostal do vedení z prakticky prvního doteku s míčem, když rychlou akci Marcela zakončil přesnou ranou k tyči nizozemský kanonýr Van Nistelrooij. V nečistém a tvrdém utkání musel ze hřiště domácí obránce Perea, který byl v 30. minutě vyloučen po druhé žluté kartě. Real ale hrál v početní minutě jen devět minut - počet hráčů na hřišti pak dorovnal sám střelec branky, který viděl červenou kartu za ostrý zákrok zezadu.

Atlético vyrovnalo po přímém kopu Simaa v 90. minutě, ale definitivní rozhodnutí přinesla až poslední minuta nastavení, kdy byl v pokutovém území domácích faulován střídající Drenthe a nařízenou penaltu proměnil se štěstím Higuain.

Reprezentační kapitán Tomáš Ujfaluši byl střídán v 71. minutě. Atlético se po slibném úvodu sezóny v domácí soutěži trápí a zaznamenalo už třetí prohru za sebou.

Villarreal zůstal i po sedmém kole španělské fotbalové ligy neporažen, ale domácí Espaňol Barcelona měl v sobotu večer velmi blízko k zisku jeho skalpu. Bezbrankový stav totiž mohl čtvrt hodiny před koncem zlomit Raúl Tamudo, ale neproměnil penaltu. Střelu mu vyrazil brankář Diego López.

Španělsko - 7. kolo
Atlético Madrid - Real Madrid 1:2 (90. Simao - 1. Van Nistelrooij, 90.+6 Higuain z pen.), Espaňol Barcelona - Villarreal 0:0.

Reklama

Související témata: