Hlavní obsah

Higuaín a Eto'o se ve španělské lize trefili čtyřikrát

MADRID

Čtyři branky argentinského útočníka Gonzala Higuaína zajistily fotbalistům Realu Madrid v dnešním zápase 10. kola španělské ligy těsnou domácí výhru 4:3 nad Málagou. Podobný kousek předvedl také Kamerunec Samuel Eto'o, který se trefil čtyřikrát dokonce už do poločasu. Pomohl tak Barceloně k vysokému vítězství 6:0 nad Valladolidem a k udržení vedoucí pozice v tabulce.

Článek

Hosté z Málagy na madridském stadionu třikrát vedli, ale ani jednou svůj náskok nedokázali dlouho udržet. V zápase, v kterém se kopaly tři penalty, navíc domácí celek odehrál celý druhý poločas bez vyloučeného obránce Ramose.

Rozhodující branka zápasu padla po sporném faulu na Higuaína, který se i podruhé postavil k pokutovému kopu. Brankář sice střelu dvacetiletého Argentince vyrazil, ale ke své smůle znovu jen před volného útočníka, který neměl před prázdnou bránou problém a svou čtvrtou trefou v utkání zajistil Realu tři body.

Madridský střelec je s devíti góly v pořadí kanonýrů třetí. Autor deseti branek David Villa z Valencie musel přepustit vedení Eto'ovi, který se trefil už třináctkrát. Díky němu měla Barcelona cestu k vítězství nepoměrně snazší než Real, už v poločase totiž vedla 4:0 a po změně stran se trefili ještě Eidur Gudjohnsen a Thierry Henry. Katalánský celek vede ligu o dva body.

La Liga - 10. kolo:
Real Madrid - Málaga 4:3 (8., 37., 71. z pen. a 78. Higuaín - 6. Elisea, 18. Baha, 70. Apono z pen.), FC Barcelona - Valladolid 6:0 (12., 30., 42. a 44. Eto'o, 71. Gudjohnsen, 83. Henry).

Reklama

Související témata: