Hlavní obsah

Real Madrid dostal další ránu, prohrál 0:1 ve Valladolidu

MADRID

Fotbalisté Real Madridu prohráli v 11. kole španělské ligy na hřišti Valladolidu 0:1 a jen podtrhli současné špatné výkony. Pro trenéra Bernda Schustera to možná byl poslední zápas na lavičce "Bílého baletu".

Článek

Německý kouč dostal od vedení ultimátum právě před tímto zápasem, který měl bezpodmínečně vyhrát. Real sice v domácí lize předchozích devět utkání neprohrál, ale nedařilo se mu v pohárech. V Lize mistrů dvakrát za sebou prohrál s Juventusem Turín a stále nemá jistý postup ze skupiny. Ve Španělském poháru ostudně vypadl s třetiligovým Realem Unión.

V sobotním zápase, který rozhodl jedinou brankou domácí záložník Canobbio, malátný Real nic nepředvedl a vyloučení obránce Heinzeho v závěru utkání potvrdilo současnou madridskou krizi.

Fotbalisté Valencie promarnili šanci převzít minimálně na pár hodin první místo ve španělské lize, když v sobotu v noci podlehli doma Gijónu 2:3. Valencie zůstala v tabulce třetí o skóre před Realem Madrid.

Dvacet minut před koncem zápasu vykřesal domácím naději kanonýr Villa, jenž z penalty nařízené za Barralovu ruku ve vápně snížil na 1:2. Nejlepší střelec červnového mistrovství Evropy dal svůj 100. gól ve španělské lize a jedenáctý v této sezóně, což ho řadí na druhé místo za Samuela Eto'a z Barcelony.

Hostům však v 81. minutě vrátil dvougólový náskok Castro. V samém závěru už jen snížil dvacetiletý Mata, jenž oslavil gólem premiérovou pozvánku do španělské reprezentace na přátelský zápas mistrů Evropy s Chile.

La liga - 11. kolo:
Real Valladolid - Real Madrid 1:0 (49. Canobbio), Valencia - Gijón 2:3 (69. Villa z pen., 90. Mata - 20. Moran, 52. Barral, 81. Castro).

Reklama

Související témata: