Hlavní obsah

Villarreal i Valencia zaváhaly, první místo drží Barcelona

MADRID

Fotbalisté Villarrealu a Valencie v nedělním 11. kole španělské ligy nečekaně zaváhali s outsidery a nevyužili šanci minimálně na pár hodin se posunout do čela tabulky. Villarreal jen remizoval na hřišti Málagy, Valencia dokonce doma prohrála s Gijónem. Vedoucí příčku tak stále drží Barcelona, která po výhře nad Huelvou zvýšila náskok na tři body.

Článek

Villarreal měl v duelu s Málagou blízko k výhře. V závěru vedl po trefách útočníků Rossiho a Llorenteho 2:1, ovšem domácí si vytvořili tlak a v nastaveném čase vyrovnal stoper Rosario. Hosté ztratili body teprve potřetí v sezoně.

Stejnou šanci nevyužila ani Valencie, která v sobotu v noci podlehla doma Gijónu 2:3. V tabulce zůstala třetí o skóre před Realem Madrid, který v tomto kole rovněž prohrál.

Dvacet minut před koncem zápasu vykřesal domácím naději kanonýr Villa, jenž z penalty nařízené za Barralovu ruku ve vápně snížil na 1:2. Nejlepší střelec červnového mistrovství Evropy dal svůj 100. gól ve španělské lize a jedenáctý v této sezoně, což ho řadí na druhé místo za Samuela Eto'a z Barcelony.

Hostům však v 81. minutě vrátil dvougólový náskok Castro. V samém závěru už jen snížil dvacetiletý Mata, jenž oslavil gólem premiérovou pozvánku do španělské reprezentace na přátelský zápas mistrů Evropy s Chile.

Zaváhání svých pronásledovatelů využila Barcelona, která díky brankám argentinské hvězdy Lionela Messiho a střídajícího záložníka Seydou Keity porazila předposlední Huelvu 2:0. Poprvé v sezoně si tak v čele tabulky vytvořila vícebodový náskok.

Ujfaluši pomohl k výhře Atlétika 

Jasnou výhru 4:1 si připsali hráči Atlétika Madrid v duelu s La Coruňou, kterou vystřídali na šestém místě tabulky. Dvěma góly k tomu přispěl kanonýr Forlán. Celé utkání v dresu vítězů odehrál i český obránce Tomáš Ujfaluši.

Špatnou formu potvrdili fotbalisté Espaňolu Barcelona. Ještě šest minut před koncem zápasu s Numancií vedli, ale nakonec prohráli 3:4. Rozhodující branku dal v poslední minutě střídající Bellvis.

Již počtvrté za sebou nedokázali fotbalisté Pamplony dát gól a na hřišti Bilbaa prohráli 0:2. Tým českého záložníka Jaroslava Plašila, který dnes kvůli zranění chyběl, tak čeká na vstřelený gól již 437 minut, tedy více než sedm hodin.

Španělsko - 11. kolo
Valencia - Gijón 2:3 (69. Villa z pen., 90. Mata - 20. Moran, 52. Barral, 81. Castro), Almería - Mallorca 2:1 (44. a 67. z pen. Negredo - 90. A. Keita), Atlético Madrid - La Coruňa 4:1 (53. a 81. Forlán, 26. Heitinga, 68. Maxi Rodriguéz - 86. Felipe), Betis Sevilla - Santander 3:1 (29. a 72. S. Garcia, 38. Emana - 86. Munitis), Espaňol Barcelona - Numancia 3:4 (35. Moises, 64. Jarque, 67. Tamudo - 15. Nagore, 53. Coiria, 84. Barkero, 90. Bellvis), Getafe - FC Sevilla 0:2 (36. Fabiano, 90. De Mul), Málaga - Villarreal 2:2 (30. Duda, 90.+1 Rosario - 8. Rossi, 50. Llorente), Bilbao - Pamplona 2:0 (16. Elorriaga, 88. F. Llorente), Huelva - FC Barcelona 0:2 (51. Messi, 85. S. Keita).

Reklama