Hlavní obsah

Novým koučem fotbalistů Realu Madrid je Ramos

MADRID

Vedení fotbalového Realu Madrid dnes jmenovalo novým koučem Španěla Juandeho Ramose. Na lavičce vystřídá Němce Bernda Schustera, který s týmem v minulé sezóně vybojoval mistrovský titul, na podzim se však Realu pod jeho vedením nedařilo.

Článek

O odchodu osmačtyřicetiletého Schustera, který byl v Realu od loňského léta, spekulovala španělská média několik týdnů. Poslední tečkou zřejmě byla jeho slova před víkendovým šlágrem proti Barceloně. Po nedělní prohře se Sevillou 3:4 Schuster prohlásil, že Real nemá proti odvěkému rivalovi v sobotu šanci na úspěch a že tato sezóna bude patřit katalánskému klubu.

Podle sportovního ředitele Predraga Mijatoviče se po dopolední schůzce obě strany rozešly v dobrém. "Odvedl tu kus dobré práce v minulé sezóně a doufali jsme, že vše bude klapat i dál. Jak ale víte, ve světě fotbalu jsou šňůry, které nemůžete změnit," prohlásil bývalý srbský kanonýr.

Čtyřiapadesátiletý Ramos naposledy působil v Tottenhamu, po špatném vstupu do sezony jej však vystřídal Harry Redknapp. Úspěchy slavil předtím v Seville, s níž vyhrál dvakrát za sebou Pohár UEFA. Real po Schusterovi převezme na pátém místě ligové tabulky s devítibodovou ztrátou na Barcelonu.

"Real je týmem, který odehraje každé utkání s maximální motivací. Barcelona hraje skutečně velmi dobře, ale Real má dostatečnou sílu na to, aby se nevzdával na jakémkoliv stadiónu světa," prohlásil nový kouč Bílého baletu.

Ramos je od odchodu Vicenta del Bosqueho v roce 2003 již osmým mužem na horké trenérské židli jednatřicetinásobného španělského mistra. Poprvé se v novém angažmá představí ve středečním duelu Ligy mistrů proti Zenitu Petrohrad. Real už může hrát v klidu, postup do osmifinále si zajistil před dvěma týdny na hřišti Borisova.

Reklama

Související témata: