Hlavní obsah

Eto’o nedal penaltu, přesto zařídil výhru Barcelony nad Realem

BARCELONA

Útočník Barcelony Samuel Eto’o neproměnil v 15. kole španělské fotbalové ligy proti Realu Madrid pokutový kop, přesto jeho branka z 83. minuty zajistila Barceloně vedení. Druhý gól přidal v nastaveném čase Messi. Barcelona si tak po výhře 2:0 upevnila první příčku v tabulce, Real je pátý. Ve druhém sobotním utkání porazila Valencia Espanyol 2:1.

Článek

Prvních patnáct minut zápasu mezi Barcelonou a Realem Madrid by se dalo nazvat jako „lov na Messiho“. Argentinský fotbalista se na trávníku třikrát svíjel v bolestech. Nejdříve po úderu kolenem uprostřed hřiště, poté dvakrát po přišlápnutém kotníku. Byl to ale jeho tým, který byl po celý zápas tím aktivnějším. Nebezpeční pro Casillase byli hlavně Henry a právě Messi.

Všem nájezdům ze začátku zápasu branka Bílého baletu odolala a i přes drtivou převahu v držení míče Barcelony se do několika brankových příležitostí dostali i hosté. Ve 24. minutě brankář katalánského týmu Valdes s obtížemi vytáhl Sneijderovu střelu. O dvě minuty později šel dokonce na Valdese sám Drenthe. Nizozemský záložník ale uspěchal zakončení a nastřelil jen padajícího brankáře.

Tlak vyústil v pokutový kop

Ve druhé části tlak vedoucího týmu tabulky rostl a v 69. minutě vyústil vybojovaným pokutovým kopem. Ve vymezeném území fauloval Salgado. Míč si postavil Samuel Eto’o. Brankář Realu Casillas ale jeho úmysl vystihl a míč vyrazil. O tři minuty později chtěl kamerunský útočník odčinit své zaváhání, když vyslal pohotovou ránu z hranice vápna. I tentokrát ale brankář Bílého baletu vzešel z duelu úspěšněji.

Přesto se nakonec Eto’o dočkal. Po centru z rohového kopu v 83. minutě se míč snesl na kapitána katalánského týmu Carlese Puyola, od toho se míč odrazil k volnému Eto’ovi, který dopravil míč za brankovou čáru. Druhý gól přidal z rychlého protiútoku Argentinec Lionel Messi.

Ve druhém sobotním utkání se podařilo fotbalistům Valencie otočit zápas s Espanyolem. Vítěznou branku vstřelil v 81. minutě Vicente.

La liga - 15. kolo:
Valencia - Espanyol 2:1 (58. Albiol, 81. Vicente - 28. Martinez), Barcelona - Real Madrid 2:0 (83. Eto'o, 90. Messi).

Reklama

Související témata: