Hlavní obsah

Real Madrid porazil nejtěsnějším rozdílem Valencii

MADRID

Fotbalisté Realu Madrid porazili ve šlágru 16. kola španělské ligy na svém stadiónu Valencii 1:0. Jediný gól utkání dal už ve třetí minutě nejlepší střelec Realu Higuaín. Jednadvacetiletý argentinský útočník se na hranici pokutového území opřel do míče a nechytatelnou střelou poslal míč do horního rohu soupeřovy branky.

Článek

Higuaín vstřelil už svou 11. ligovou branku v sezóně. Šance Valencie na vyrovnání zmenšil v 67. minutě obránce Marchena, který byl po druhé žluté kartě vyloučen. Real pod novým trenérem Ramosem poprvé zvítězil na domácím stadiónu Santiaga Bernabeua a ukončil šňůru tří ligových proher.

Na zápas však nebude rád vzpomínat německý obránce Realu Christoph Metzelder, který si v něm zlomil nos a v pondělí bude muset na operaci. V minulosti, když ještě hrál v Dortmundu, ho už stejné zranění potkalo dokonce dvakrát.

Atlético Madrid bez českého obránce Tomáše Ujfalušiho zvítězilo na stadiónu Espaňolu Barcelona 3:2. Hosty poslala už v sedmé minutě do vedení přesná střela Maxiho Rodrígueze pod břevno Kameniho branky, na vyrovnání barcelonského celku pak v závěru zápasu odpověděli Agüero a znovu Rodríguez. Atlético se tak v tabulce udrželo před svým slavnějším městským rivalem, díky skóre vystoupalo dokonce až na druhé místo.

Španělsko - 16. kolo:
Real Madrid - Valencia 1:0 (3. Higuaín), Espaňol Barcelona - Atlético Madrid 2:3 (58. S. Sánchez, 90.+4 Valdo - 7. a 90.+1 M. Rodríguez, 81. Agüero).

Reklama

Související témata: