Hlavní obsah

Fotbalisté Barcelony otočili zápas proti Mallorce

BARCELONA

Suverénně vedoucí celek španělské fotbalové ligy FC Barcelona vstoupil vítězně do nového roku, i když proti Mallorce musel na domácím stadionu otáčet výsledek. Na Nou Campu, kde Barca v této sezoně ještě neprohrála, se jako první trefili hosté, když už v 15. minutě po individuální akci skóroval Aduriz. Týmu ohroženému sestupem to nakonec už podeváté za sebou na vítězství nestačilo.

Článek

Ještě do přestávky svým devátém gólem v sezoně vyrovnal Henry, ale hosty zlomila až čtvrt hodiny před koncem branka náhradníka Iniesty, který nastoupil poprvé po dvouměsíční zdravotní pauze. Hosté dohráli poslední minuty bez vyloučeného Josemiho a početní výhodu ještě využil Yaya Touré. Právě Mallorca byla dosud posledním týmem, který dokázal na Nou Campu vyhrát, květnový úspěch ale dnes nezopakovala.

Zápas v hledišti sledoval trenér argentinské reprezentace Diego Maradona, ale hvězdu národního týmu a Barcelony Lionela Messiho neměl příležitost vidět v akci. Šikovný útočník nebyl těsně po návratu z vánoční dovolené ani na lavičce.

Španělská fotbalová liga - 17. kolo:
FC Barcelona - Mallorca 3:1 (branky: 31. Henry, 76. Iniesta, 90.+2 Touré - 15. Aduriz), Valencia - Atlético Madrid 3:1 (branky: 39. a 69. Silva, 34. Villa - 45. Forlán).

Reklama

Související témata: