Hlavní obsah

Fotbalisté Realu podruhé za sebou vyhráli 1:0

MADRID

Fotbalisté Realu Madrid vyhráli ve španělské lize podruhé za sebou 1:0, v neděli v 17. kole zdolali Villarreal. Jediný gól utkání vstřelil po půlhodině hry Nizozemec Arjen Robben, jenž svou individuální akcí zakončenou střelou do levého horního rohu přivedl stadion San Bernabeu do varu.

Článek

V utkání si odbyly debut obě dosavadní největší zimní posily Realu Klaas-Jan Huntelaar a Lassana Diarra. Nizozemský kanonýr Huntelaar nevyužil dobrou šanci ke skórování pět minut před poločasem, Francouz Diarra se zase mohl stát po přestávce smutným hrdinou, když jeho nepovedenou přihrávku málem využil k vyrovnání Llorente.

Real se po vítězství vrátil na dvanáctibodový odstup za vedoucí Barcelonu, jež v sobotu zdolala 3:1 Mallorku. O bod více než třetí Real má Valencia, která v sobotu vyhrála stejným rozdílem nad Atlétikem Madrid, v jehož dresu odehrál celé utkání český obránce Tomáš Ujfaluši.

O druhé místo přišla Sevilla, která nedokázala porazit poslední Osasunu. Tým z Pamplony se záložníkem Jaroslavem Plašilem v základní sestavě získal bod za remízu 1:1 díky vyrovnávací trefě Uruguayce Pandianiho v poslední minutě. Sevilla tak klesla vinou horšího skóre za Real na čtvrté místo, Osasuna zůstala na dně tabulky.

Úspěšný debut na lavičce Almeríe prožil někdejší mexický kanonýr Hugo Sánchez. Jeho noví svěřenci vyhráli 1:0 nad Betisem Sevilla a připsali si první výhru po pěti zápasech.

Španělská fotbalová liga - 17. kolo:
Almería - Betis Sevilla 1:0 (35. Corona), Bilbao - Espaňol Barcelona 1:1 (81. Iraola - 37. Moisés), Real Madrid - Villarreal 1:0 (31. Robben), Málaga - Gijón 1:0 (34. Lolo), Valladolid - Santander 0:1 (64. Žigič), Huelva - Numancia 3:1 (18. Fuego, 47. Camunas, 61. Aitor - 90. Brit), FC Sevilla - Pamplona 1:1 (49. Jesús Navas - 90. Pandiani), Getafe - Deportivo La Coruňa 1:2 (branky: 16. Manu - 6. Bodipo, 81. Sergio z pen.).

Reklama

Související témata: