Hlavní obsah

Ujfaluši stále věří, že Atlético může Barcelonu v poháru vyřadit

Český fotbalista v barvách Atlétika Madrid Tomáš Ujfaluši se ani po úterní domácí porážce 1:3 s Barcelonou v úvodním osmifinálovém zápase Španělského poháru, v němž zaznamenal svůj první soutěžní gól po letním příchodu z Fiorentiny, nevzdává naděje na postup do dalšího kola. Pokud se prý jeho tým vyvaruje v odvetě na Nou Campu zbytečných chyb, může favoritovi ještě pořádně zatopit.

Článek

"Dvojzápas proti Barceloně je samozřejmě velice těžký, ale myslím, že stále máme šanci. V odvetě nesmíme dělat chyby a propásnout svoje šance," prohlásil dočasný kapitán českého národního týmu na webových stránkách madridského klubu.

Atlético však čeká v druhém utkání hodně složitý úkol. Ujfaluši má ještě v živé paměti tři měsíce starý duel na Nou Campu, v němž Barcelona nasázela jeho týmu šest branek. Teď potřebují Madridští na slavném stadionu vstřelit minimálně tři góly a zároveň zvítězit aspoň o dvě branky.

"Nesmíme se vzdát. Někdy se stane, že nemusíte s takovým týmem jako Barcelona prohrát," poznamenal Ujfaluši, podle něhož předvedlo Atlético mnohem lepší výkon než na začátku října. "Sice jsme prohráli, ale měli jsme čtyři dobré šance. A to je víc, než vám obvykle Barcelona povolí. Většinou vás skoro k ničemu nepustí a sami pak v klíčových chvílích dají rozhodující góly," uvedl.

Ujfaluši začal úterní zápas jen na lavičce a na hřiště se dostal až v 62. minutě za stavu 0:2. Hned po pěti minutách si na hranici malého vápna počkal na centrovaný míč a nikým nehlídaný vstřelil hlavičkou svůj první gól za Atlético.

Na vyrovnání už ale domácí nedosáhli a naopak deset minut před koncem inkasovali potřetí, když svůj hattrick završil skvěle hrající Argentinec Lionel Messi. Ujfaluši po zápase vyzdvihl jeho skvělé střelecké schopnosti. "Spolu s Cristianem Ronaldem je to nejlepší hráč na světě. Věděli jsme to, známe jeho kvalitu v pokutovém území, přesto jsme ho nedokázali uhlídat," posteskl si český obránce.

Reklama

Související témata: