Hlavní obsah

Raúl oslavil 500. ligový zápas gólem a výhrou Realu

MADRID

Kapitán fotbalistů Realu Madrid Raúl prožil velmi povedené jubileum, když svůj 500. ligový zápas v dresu "Bílého baletu" okořenil vstřeleným gólem a vítězstvím 3:0 na hřišti Mallorky. Real se tak posunul na druhé místo tabulky, protože Valencia získala jen bod za remízu 3:3 s Villarrealem.

Článek

Real měl povedený vstup do zápasu, když již v třetí minutě unikl Robben a prostřelil domácího gólmana. V 17. minutě pak přišla Raúlova chvíle. Obranou se protáhl Higuain a jeho přihrávku Raúl usměrnil patičkou do sítě. Po změně stran pak využil rychlé vhazování Ramos a upravil na konečných 3:0.

Raúl je s 500 odehranými zápasy na šestém místě v historickém pořadí. Nejčastěji se na španělských trávnicích zatím objevil bývalý brankář Barcelony Andoni Zubizarreta, který má na kontě 622 startů. Raúl potřebuje dalších 24 zápasů k tomu, aby zároveň překonal klubový rekord, který drží Manuel Sanchis.

V dobrém naopak nebudou na dnešní zápas s Bilbaem vzpomínat fotbalisté Atlétika Madrid. Ti sice vedli po brance obránce Antonia Lopeze, ovšem pak obrana s českým reprezentantem Tomášem Ujfalušim třikrát propadla a Bilbao skóre otočilo. Čtvrt hodiny před koncem navíc domácí oslabil Maniche, který dostal druhou žlutou kartu a sebral Atlétiku šanci na srovnání.

V samotném závěru musel být zápas na pět minut přerušen, jelikož hostující brankář Gorka Iraizoz byl zasažen zledovatělou sněhovou koulí hozenou fanoušky Atlétika. Po krátkém ošetření však poslední minuty dochytal.

Ztratili i další dva kandidáti na přední příčky Valencia a Villarreal, kteří ve vzájemném zápase remízovali 3:3. Valencia přitom už v desáté minutě vedla 2:0, když se po Barajově bleskovém úvodním gólu počtrnácté v sezoně trefil David Villa. Nejlepší střelec evropského šampionátu útočí v pořadí kanonýrů na vedoucího Samuela Eto'a z Barcelony, který dal v tomto ligovém ročníku o jednu branku víc.

Hosté však po Fuentesově hlavičce v nastaveném čase první půle a trefě Llorenteho dokázali vyrovnat a v závěru se jim to povedlo ještě jednou, když Rossi proměnil penaltu. Villarreal tak ukončil sérii tří porážek.

Španělská fotbalová liga - 18. kolo:
Valencia - Villarreal 3:3 (1. Baraja, 10. Villa, 79. Edu - 45.+1 Fuentes, 76. Llorente, 84. Rossi z pen.), Atlético Madrid - Bilbao 2:3 (15. A. Lopez, 90.+1 Forlán - 45. Campo, 51. vlastní Dominguez, 65. F. Llorente), Betis Sevilla - Málaga 1:2 (38. Emana - 18. Apono, 90. Eliseu), Gijón - Valladolid 2:1 (18. Carmelo, 36. Barral - 88. Calvo), Mallorca - Real Madrid 0:3 (3. Robben, 17. Raúl, 66. Ramos), Numancia - Getafe 2:0 (8. Barkero z pen., 80. Aranda), Santander - Huelva 1:1 (33. Pereira - 42. Camuňas), Espaňol Barcelona - Almería 2:2 (62. Martinez, 90.+4 Luis García - 5. a 54. Uche).

Reklama

Související témata: