Hlavní obsah

Barcelona by prodejem svých hvězd vydělala přes miliardu eur

PRAHA

Nepředstavitelnou částku miliardu eur, což představuje sumu přes 26 miliard korun, by mohlo získat vedení fotbalového klubu FC Barcelona, kdyby se rozhodlo prodat většinu ze svého stávajícího kádru hvězd. To by ovšem pro katalánský velkoklub znamenalo začít budovat nové mužstvo úplně od píky.

Článek

S tak závratnou sumou přišel server goal.com, který stejně jako další zahraniční média spekuluje nad zájmem londýnské Chelsea o fotbalistu Barcelony Andrése Iniestu. Ten by kádr vedoucího týmu španělské nejvyšší ligy neměl opustit za méně než 70 miliónů eur, tedy za částku šplhající přes dvě miliardy korun.

Ruský majitel Chelsea Roman Abramovič ale už před začátkem zimního přestupního období kouči Petra Čecha a spol. Luizi Felipe Scolarimu dal jasně na srozuměnou, že v době celosvětové hospodářské krize nemůže počítat s žádnou posilou.

Jen o něco méně by chtěla Barcelona, dvojnásobný vítěz Ligy mistrů, za útočníka Samuela Eto´oa. Ten by měl případného zájemce přijít na 60 miliónů eur ( téměř 1,6 miliardy korun). Tato částka se ale zdá přespříliš  vysoká i  pro momentáně největšího zájemce o Eto´ovy služby Manchester City, jemuž vládne společnost z Blízkého východu s miliardovým kapitálem.

Nejdražší je Messi

Nejvíc si Barcelona ovšem cení mladého Argentince Lionela Messiho, při jehož prodeji vedení klubu údajně nepůjde pod částku 90 miliónů eur (téměř 2,4 miliardy korun). Jednadvacetiletý ofenzivní fotbalový kouzelník má být prvním na listině hráčů, které by do svých řad rád získal Juventus Turín.

Osmnáctinásobný vítěz španělské ligy má ovšem další hráče, kteří jsou v hledáčku jiných velkoklubů. Na zkušeného Carlese Puyola si brousí zuby AC Milán, o Xaviho má zájem Manchester United, Yaya Tourého by rádi přivítali v Manchesteru City a Arsenalu, zatímco Real Madrid zaujal svými výkony Sergio Busuquets.

Reklama

Související témata:
Bilion