Hlavní obsah

Calderón prý za rok nebude kandidovat na prezidenta Realu

Prezident fotbalového Realu Madrid Ramón Calderón prý nebude příští rok usilovat o znovuzvolení. Sedmapadesátiletý funkcionář to uvedl den poté, co byl obviněn, že v listopadu zmanipuloval výsledky hlasování valné hromady klubu tak, aby mu vyslovila důvěru.

Článek

"Když se na to dnes podívám, tak si nemyslím, že do voleb půjdu," řekl klubovému webu Calderón. "Je to přitažlivá práce, ale rozhodně ji nehodlám dělat celý život," dodal.

List Marca v úterý napsal, že Calderón zmanipuloval zasedání valné hromady klubu ve svůj prospěch. Podle deníku nebyl funkcionář předčasně odvolán jen proto, že na zasedání nepustil zhruba 200 členů klubu a místo toho na něj umožnil přístup cizím lidem. Díky tomu dopadlo hlasování 1215 členů v jeho prospěch o 47 hlasů. List dokonce zveřejnil fotografii deseti lidí při hlasování na valné hromadě, přestože volit nemohli.

"Není v tom zrnko pravdy. Můžu všechny ujistit, že já ani jiný člen klubu nic nezmanipulovali. Tohle není náš styl," ohradil se proti obvinění Calderón. "Nikdy jsem nepodváděl a už vůbec bych si to nedovolil při valné hromadě," dodal.

Calderón upadl v nemilost poté, co propustil trenéry Fabia Capella a Bernda Schustra. Oba přitom dovedli "Bílý balet" k ligovému triumfu. Některým členům vedení se nelíbí ani drahé nákupy posil, za které Real během Calderónovy vlády utratil téměř 300 milionů eur, na úkor vlastních odchovanců. Funkcionáři také uškodila série špatných výsledků - v lize Real ztrácí na vedoucí Barcelonu 12 bodů a nedávná aféra kolem údajně zmanipulovaných prezidentských voleb.

Reklama

Související témata: