Hlavní obsah

Plašilova asistence Pamploně v duelu s Realem Madrid nestačila

MADRID

Fotbalisté Osasuny Pamplona po smolné prohře v minulém kole s Barcelonou výrazně potrápili i Real Madrid, znovu však odešli ze hřiště bez bodu. Na porážce 1:3 nic nezměnila ani asistence českého reprezentanta Jaroslava Plašila.

Článek

Český reprezentant připravil úvodní trefu zápasu. Real však i díky chybě hostujícího brankáře skóre otočil a udržel druhou příčku v tabulce. Pamplona je nadále poslední.

Hráči Realu působili v první půli hodně nekoncentrovaným dojmem, možná i v důsledků páteční rezignace prezidenta klubu Ramóna Calderóna. Pamplona toho dokázala využít ve 20. minutě. Plašil unikl po levém křídle a jeho načechraný centr usměrnil hlavou do branky Nekounam.

Do druhé půle udělal trenér Realu Juande Ramos dvě změny v sestavě, což hru týmu oživilo. Královský celek však mohl děkovat hlavně hostujícímu brankáři Robertovi. V 50. minutě totiž domácí stoper Sergio Ramos napřáhl z 32 metrů a Roberto střelu mířící do středu branky nepochopitelně pustil za svá záda.

Robben připravil snadný gól pro Higuaina

Za další čtvrthodinu pak aktivní Arjen Robben připravil snadný gól pro Higuaina a v samotném závěru znovu Robben definitivně rozhodl, když opět nachytal nejistého Roberta. To již nebyl na hřišti Plašil, který vystřídal v 67. minutě.

Do zápasu však výrazně promluvil i rozhodčí, který kvůli dvěma žlutým kartám za nafilmované pády v pokutovém území vyloučil hostujícího záložníka Juanfrana. Televizní záběry však prokázaly, že v obou případech se jednalo o penaltové zákroky. "Nemohu tomu uvěřit. Něco podobného se mi stalo poprvé v kariéře. Přísahám, že jsem pády nefilmoval. Skutečně jsem byl faulovaný, asistent rozhodčího to dobře viděl, ale hlavnímu nic neřekl," rozčiloval se Juanfran.

Rovněž trenéra Pamplony Josého Antonia Camacha výroky sudího podráždily. "Rozhodčí nejprve odpískal penaltu, ale pak si to nepochopitelně rozmyslel. Protestovat proti tomu nemá cenu," uvedl Camacho. "Dnes jsme odvedli skvělou práci, ale nic z toho nemáme. Madrid pro výhru neudělal nic a přitom má tři body. Mohu mým hráčům jen poblahopřát k jejich výkonu," dodal bývalý dlouholetý hráč Realu a jeho pozdější kouč.

Real unikl na rozdíl čtyř bodů Valencii

Vítězstvím Real unikl na rozdíl čtyř bodů Valencii, která ztratila všechny body na hřišti rozjetého Bilbaa. To dokázalo dvakrát dohnat náskok Valencie a pak samo v nastavení rozhodlo, když pokutový kop proměnil Fernando Llorente. Athletic tak posedmé v řadě neprohrál a poskočil na devátou příčku. Valencii k bodovému zisku nepomohl ani patnáctý zásah Davida Villy v sezóně.

Fotbalisté Atlétika Madrid potřetí za sebou nevyhráli a s oslabenou Almeríí uhráli jen remízu 1:1. Atlético přitom mělo velkou šanci po dvou prohrách naplno bodovat, ovšem nevyužilo toho, že od 55. minuty hrálo přesilovou hru. Po celé utkání u toho byl i český stoper Tomáš Ujfaluši.

Španělská fotbalová liga - 19. kolo:
Getafe - Santander 0:1 (25. Žigič), Huelva - Gijón 2:0 (5. vlastní Jorge, 54. Adrian), Málaga - Espaňol Barcelona 4:0 (35. L. Adrian, 57. Apono, 85. Baha z pen., 90. Luque), Real Madrid - Pamplona 3:1 (50. Ramos, 64. Higuain, 90.+2 Robben - 20. Nekounam), Valladolid - Betis Sevilla 1:3 (22. Prieto - 62. a 90. S. García, 16. Xisco), Villarreal - Mallorca 2:0 (29. Capdevila, 33. Rossi z pen.), Bilbao - Valencia 3:2 (17. Gabilondo, 41. Martinez, 90.+1 F. Llorente z pen. - 2. Villa, 30. Morientes), Almería - Atlético Madrid 1:1 (6. Uche - 22. Pongolle).

Reklama

Související témata: