Hlavní obsah

Manchester City by v létě rád získal z Barcelony Henryho

PRAHA/BARCELONA

Vedení Manchesteru City by rádo přivedlo v letním přestupním období francouzského reprezentanta a bývalou oporu Arsenalu Thierry Henryho. Podle britského deníku The Independent je útočník španělské Barcelony první na seznamu letních vytipovaných posil.

Článek

Henry však nemá důvod z Barcelony utíkat. V listopadu se spekulovalo o jeho možném odchodu do Anglie, kde by mohl oblékat dres Chelsea nebo právě Manchesteru City, ale Henry vše popřel. "Svou budoucnost v Anglii nevidím. Jsem v Barceloně spokojený a rád bych se natrvalo usadil v základní sestavě," řekl začátkem listopadu.

Barcelona za Henryho v roce 2007 zaplatila 17 miliónů eur, Manchester City údajně nabízí za bývalou oporu Monaka, Juventusu či Arsenalu 15 miliónů eur. V létě bude Henrymu 32 let a lehkonohý útočník se již dříve nechal slyšet, že jeho kariéra brzy skončí.

„Útočníci končí dříve než třeba obránci,“ řekl forvard, jenž se v letošní sezóně v dresu Barcelony trefil jedenáctkrát v 17 ligových zápasech. Henryho přáním je zakončit kariéru ve Spojených státech. „Moc rád bych si tam zahrál až skončí moje kariéra v Evropě,“ poznamenal.

Reklama

Související témata: