Hlavní obsah

Hvězdný Zidane je blízko k návratu do Realu Madrid

PRAHA

Bývalý slavný francouzský fotbalista Zinedine Zidane by se brzy mohl vrátit do Realu Madrid, tentokrát však jako trenér nebo funkcionář. Když minulý týden odstoupil z funkce prezidenta klubu Ramón Calderon, začalo se spekulovat o návratu bývalého prezidenta Realu Florentina Pereze, jenž by mohl výrazně ovlivnit návrat legendárního Ziza na Santiago Bernabéu.

Foto: REUTERS/Jean-Paul Pelissier

Zinedine Zidane (vlevo) a Ronaldo před výkopem charitativního utkání.

Článek

Španělská média se domnívají, že by dřívější prezident klubu Perez rád využil při červnové volební kampani právě osoby Zidaneho, s nímž by počítal na pozici kouče mládežnického týmu. Pro tento scénář hovoří fakt, že Perez již loni vyjádřil touhu vést Bílý balet. Zidane navíc stále žije v Madridu, kde jeho dva synové hrají za Real v nižších věkových kategoriích.

Není také nepravděpodobné, že by Perez v případě svého znovuzvolení posadil Zidana do funkce sportovního ředitele namísto současného Predraga Mijatoviče. Toho totiž většina fanoušků Realu nese nelibě. Zidaneho, jenž byl u toho, když Bílý balet v sezóně 2001/02 slavil titul v prestižní Lize mistrů, by naopak přivítali s otevřenou náručí.

Perez se Zidanem zůstali i nadále v blízkém kontaktu. Jedno z jejich posledních setkání proběhlo v Maroku během charitativního utkání mezi výběrem Ronalda a právě Zidaneho. Vítěz Zlatého míče z roku 1998 si tam směrem k Perezovi neopomenul jednu popichující připomínku. „Když se vrátíš ty, tak já taky,“ řekl tehdy fotbalista s alžírským původem a přezdívkou Zizu.

Pokud by měl být Perez opět zvolen, pak by měl Realu dokázat, že jeho dřívější Los Galacticos je minulostí a že je třeba spíše než nakupovat a přeplácet hvězdné hráče, poohlédnout se po talentovaných a perspektivních fotbalistech.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články