Hlavní obsah

Barcelona neměla potíže s Numancií, Real opět ztrácí patnáct bodů

MADRID

Fotbalisté Barcelony porazili v utkání 20. kola nejvyšší španělské soutěže Numancii 4:1 a v čele soutěže mají náskok 15 bodů před Realem Madrid.

Článek

Rozhodčí v hostům v prvním poločase neuznal gól Javiera del Pina, kterému předcházel podle arbitra faul. Barcelona měla trvalou převahu, velké množství šancí ale nedokázala proměnit.

Krátce po přestávce se už ale trefil hvězdný Argentinec Lionel Messi, góly dali i další osvědčení kanonýři Samuel Eto'o, který jich má v čele tabulky střelců už 19, a Thierry Henry (12). Messi pak skóre svou čtrnáctou trefou v sezóně i uzavřel. Hostující Jose Barkero mezitím pouze snížil na 1:2.

Villarreal a Pamplona si rozdělily body

Fotbalisté Villarrealu remizovali ve 20. kole španělské ligy na svém stadiónu s Osasunou Pamplona 1:1. Hosté, za něž odehrál celý zápas záložník Jaroslav Plašil, se díky bodu ze stadionu El Madrigal minimálně do nedělního zápasu Mallorky posunuly na předposlední místo.

Skóre zápasu otevřel po půlhodině hry domácí útočník Rossi, který zblízka prostřelil soupeřova brankáře.

Nejlepší ligový střelec Villarrealu zaznamenal devátou branku v sezoně. Hosté odpověděli v 65. minutě, kdy se rovněž zblízka prosadil střídající forvard Dady.

Španělská liga - 20. kolo:
Villarreal - Pamplona 1:1 (28. Rossi - 65. Dady), FC Barcelona - Numancia 4:1 (49. a 76. Messi, 53. Eto’o, 71. Henry - 61. Barkero).

Reklama

Související témata: