Hlavní obsah

Fotbalisté Valencie dostali gól v 90. minutě a pohár neobhájí

MADRID

Fotbalisté Valencie vypadli ze Španělského poháru. Obhájci trofeje dostali ve čtvrteční čtvrtfinálové odvetě na hřišti FC Sevilla gól v poslední minutě a prohráli 1:2. To domácím podle pravidla o brankách vstřelených venku stačilo k postupu, neboť před týdnem podlehli ve Valencii 2:3.

Článek

Hosté přitom v úvodu odvetného duelu své postupové vyhlídky ještě posílili, když je po necelých osmi minutách dostal do vedení kapitán Carlos Marchena. Před poločasem ale Frédéric Kanouté rovněž hlavou vyrovnal a v 90. minutě rozhodl zápas po rohovém kopu Sebastien Squillaci.

Sevilla, která získala pohár v roce 2007, nastoupí v semifinále proti Athletiku Bilbao. Druhou dvojici vytvoří Real Mallorca a FC Barcelona, která po úvodní bezbrankové remíze porazila doma v městském derby Espaňol 3:2. Dvě branky vítězů vstřelil osmnáctiletý útočník Bojan Krkic, třetí přidal Piqué. Espaňol pak už stihl jen zdramatizovat závěr.

Španělský fotbalový pohár - čtvrtfinále, odvety
FC Sevilla - Valencie 2:1 (první zápas 2:3, postupuje Sevilla), FC Barcelona - Espaňol Barcelona 3:2 (první zápas 0:0, postupuje FC Barcelona)

Reklama

Související témata: