Hlavní obsah

Raúl vyrovnal Di Stéfanův střelecký rekord v Realu

MADRID

Španělský fotbalista Raúl vyrovnal 307. brankou v dresu Realu Madrid klubový střelecký rekord, který drží slavný Alfredo di Stéfano. Jeho gól na počátku druhé půle sobotního zápasu s Numancií zároveň nasměroval favorizované hosty k šestému vítězství za sebou, jež záhy potvrdil zvýšením na konečných 2:0 Nizozemec Arjen Robben.

Článek

Raúl v 48. minutě dorazil do sítě střelu Gonzala Higuaína a v čele historického střeleckého pořadí Realu dostihl Di Stéfana, jenž nastupoval za královský klub v letech 1953-64. "Di Stéfano byl jedním z největších fotbalistů v historii. Vyrovnat jeho výkon je skvělé, doufám, že ho co nejdříve překonám," prohlásil jednatřicetiletý Raúl.

Útočník, který je střeleckým rekordmanem i ve španělské reprezentaci a v evropských pohárech, hraje v Realu patnáct sezón. První soutěžní gól dal v listopadu 1994 v městském derby s Atlétikem, tehdy mu bylo teprve sedmnáct.

"Mohlo se mi to povést jen díky tomu, že mi pomáhali takoví vynikající spoluhráči," dodal kapitán týmu, který s Realem třikrát vyhrál Ligu mistrů a pětkrát španělský titul.

Reklama

Související témata: