Hlavní obsah

Messiho góly přinesly Barceloně výhru nad Santanderem

MADRID

Lionel Messi opět ukázal, jak je důležitý pro lídra španělské fotbalové ligy Barcelonu, když dvěma góly otočil zápas 21. kola na hřišti Santanderu. Katalánský klub díky argentinské hvězdě zvítězil 2:1. Do utkání přitom Messi naskočil až na závěrečnou půlhodinu. Rozhodující branku vstřelil deset minut před koncem.

Článek

Barcelona se proti obraně Santanderu dlouho nemohla prosadit, na začátku druhé půle navíc proměnil pokutový kop hostující Nikola Žigič a poslal Santander do vedení. Trenér Barcelony Joseba Guardiola tak poslal na hřiště Messiho, který již o pět minut později vyrovnal. V 80. minutě pak střelou z úhlu zajistil Barceloně deváté vítězství za sebou.

"Potěšilo mě, že hráči zachovali klid, i když jsme prohrávali. Je to opravdu pocta pracovat s takovými hráči," uvedl Guardiola. "Jsou to další tři body a další malý krok směrem k titulu," dodal trenér lídra tabulky, ve které má před druhým Realem Madrid dvanáctibodový náskok.

Ujfaluši chyběl

Naopak již pět zápasů čekají na výhru fotbalisté Atlétika Madrid, kteří v neděli dokonce doma prohráli s Valladolidem 1:2. V sestavě poražených chyběl kvůli disciplinárnímu trestu stoper Tomáš Ujfaluši.

Z českých reprezentantů ve Španělsku tak nastoupil jen Jaroslav Plašil, který se svou Pamplonou oslavil důležité vítězství 1:0 v duelu s přímým konkurentem v boji o záchranu Mallorkou. Výhru zařídil již v 3. minutě útočník Walter Pandiani a Pamplona z poslední příčky poskočila na osmnáctou. Na dno klesla právě Mallorca.

Dvě branky kanonýra Davida Villy přinesly Valencii vítězství 3:2 nad Almeríí, v jejímž dresu se rovněž dvakrát prosadil útočník Alvaro Negredo. Villa má na kontě již 17. zásahů v sezoně a na druhém místě tabulky střelců ztrácí na vedoucího Samuela Eto'a dva góly.

Španělská fotbalová liga - 21. kolo:
Atlético Madrid - Valladolid 1:2 (54. vlastní Calvo - 50. Prieto, 78. Victor), Betis Sevilla - Getafe 2:2 (9. Juanma, 10. González - 64. a 71. I. Uche), Espaňol Barcelona - Huelva 1:1 (62. Pareja - 90. Ruben z pen.), La Coruňa - Villarreal 3:0 (3. a 62. Lafita, 68. Riki), Pamplona - Mallorca 1:0 (3. Pandiani), Santander - FC Barcelona 1:2 (55. Žigič z pen. - 65. a 80. Messi), Valencia - Almería 3:2 (29. z pen. a 61. Villa, 5. Joaquín - 22. a 64. Negredo), Gijón - FC Sevilla 1:0 (17. D. Castro).

Reklama

Související témata: