Hlavní obsah

Ujfaluši se zastal odvolaného kouče Atlétika

Obránce Tomáše Ujfalušiho mrzí, že v Atlétiku Madrid v pondělí předčasně skončil trenér Javier Aguirre. Až sedmé místo v tabulce a především série pěti zápasů, v nichž klub nezískal ani jedno vítězství, podle opory české fotbalové reprezentace nejdou na vrub mexického kouče, ale především hráčů samotných.

Článek

"Je to bohužel úděl trenérů. Když ambiciózní tým, jako jsme my, nemá dobré výsledky, tak je pro vedení pokaždé jednodušší vyměnit trenéra než dvacet hráčů," uvedl ve španělském tisku Ujfaluši, který v českém národním týmu už rok zaskakuje jako kapitán místo zraněného Tomáše Rosického. "Je to hlavně vina nás, hráčů. My jsme byli v posledních pěti zápasech na hřišti, my jsme za současné výsledky nejvíc zodpovědní," pokračoval Ujfaluši v kritice výkonů z posledního měsíce.

Veřejně se tak zastal Aguirreho, který před letošní sezonou dovedl Atlético po 12 letech do Ligy mistrů a bývalého olomouckého obránce přivedl jako velkou letní posilu z Fiorentiny. "Mně osobně se nelíbí, jak je s trenéry zacházeno. Ale my jsme jen hráči a naším úkolem je jen to, abychom se soustředili na vlastní výkony," podotkl Ujfaluši.

Výsledky práce nového trenéra se neobjeví hned

Poslední vystoupení Atlétika jsou však tristní, od začátku roku nasbírali Ujfaluši a spol. v pěti zápasech pouhé dva body a špička ligy se jim povážlivě vzdálila. Po nedělním domácím nezdaru s Valladollidem skončil Aguirre, který v madridském velkoklubu strávil dva a půl roku.

Ujfaluši netuší, jak rychle může zapůsobit změna na trenérské lavičce. Třicetiletý zadák si zvyká na metody nově dosazeného Ábela Resina, někdejšího brankáře Atlétika. Podle Ujfalušiho je příliš brzy na spekulace, zda rošáda přinese patřičný efekt. "Nový trenér pokaždé přinese nějaké nové věci, začali jsme pracovat na nějakých změnách v obraně, ale za dva, tři dny nebo týden se nemůže všechno otočit. Musíme jít po malých krůčcích, ale jsem přesvědčený, že se z toho zase společně dostaneme," řekl Ujfaluši.

Atlético se musí vzchopit co nejdřív, aby sezónu zachránilo. Na čtvrté místo v Primera Division, které zaručuje alespoň účast v předkole Ligy mistrů, ztrácí pět bodů. Na konci února tým čekají bitvy v osmifinále Ligy mistrů s Portem. "Nejlepší by bylo, i pro nového trenéra, abychom vyhráli hned o víkendu v Huelvě," prohlásil Ujfaluši.

Reklama

Související témata: