Hlavní obsah

Sneijder: Barcelona má pouze štěstí

Fotbalová Barcelona, prezentující se útočným a rychlým pojetím hry, je podle mnohých v této sezóně zosobněním kvality, při které si především oko diváka přijde na své. S tím však nesouhlasí záložník konkurenčního Realu Madrid Wesley Sneijder, podle něhož má Barcelona pouze štěstí a tým plný dobrých individualit v čele s argentinskou hvězdou Lionelem Messim.

Článek

Katalánský klub v letošní ligové sezóně poznal hořkost porážky pouze jednou a v tabulce má před druhým Realem Madrid úctyhodný náskok dvanácti bodů. Podle záložníka mistrovského klubu však Barcelona vděčí za své dosavadní postavení tahounovi Lionelu Messimu a také štěstí v množství zápasů.

Narozdíl od Barcelony vyznává podle Sneijdera Bílý balet týmové pojetí hry. „Nebojíme se hrát proti Barceloně. Prezentují se dobrou hrou, ale my nemáme strach z nikoho. My jsme tým a oni jsou individuality, přičemž jejich hra stojí hlavně na Messim,“ cituje nizozemského reprezentanta server goal.com.

Barcelona má hodně štěstí

„Samozřejmě, že Barcelona má své kvality a tuto sezónu i skvělý tým. Ale zároveň mají velkou porci štěstí, to se ukázalo například v minulém utkání proti Racingu Santander (Barcelona vyhrála po dvou brankách Messiho ve druhém poločase 2:1 - pozn. red.),“ uvedl příklad Sneijder a pokračoval: „Jsou momenty, kdy jejich hra není úplně dokonalá, ale díky štěstí a skvělým individuálním výkonům dokáží zvrátit vítězství na svou stranu.“

Sneijder po zranění stále není v herní pohodě

Bývalý hráč nizozemského Ajaxu Amsterodam po zranění stále ještě není v optimální herní pohodě a říká, že by potřeboval větší zápasové vytížení. „Nejsem spokojený, protože nehraji tolik, kolik bych si představoval. Po zranění ještě nejsem zpět ve formě, kterou jsem měl v minulém roce. Po psychické stránce se však cítím dobře. Tvrdě trénuji a chybí mně pouze pravidelný zápasový rytmus. Vím, že se mohu zlepšovat a předvádět ještě lepší výkony,“ dodal Sneijder, jenž si v přípravném utkání před začátkem sezóny poranil koleno a od fotbalu měl na tři měsíce klid.

„V minulém utkání proti Numancii jsem se cítil lépe, než v předchozích zápasech, protože jsem nastoupil ve středu záložní řady, tedy na mém oblíbeném místě,“ vrátil se k nedělnímu zápasu, který po gólech Raúla a Sneijderova krajana Robbena vyhrál Real 2:0. Právě kapitán úřadujícího španělského mistra 307. gólem vyrovnal Di Stefanův střelecký rekord v Realu Madrid.

Reklama

Související témata: