Hlavní obsah

Atlético pod novým koučem jasně vyhrálo nad Huelvou

Výměna trenéra přišla fotbalistům Atlétika Madrid k duhu a nový kouč Abel Resino je v neděli ve španělské lize dovedl k jasnému vítězství 3:0 na hřišti Huelvy. Tým okolo českého stopera Tomáše Ujfalušiho dal všechny branky již v první půli. Přesně mířili oba útočníci Sergio Agüero a hned dvakrát Diego Forlán.

Článek

Atlético vyhrálo poprvé za posledních šest zápasů, což mu pomohlo k udržení šesté příčky a kontaktu s týmy na třetí až páté pozici. Ujfaluši odehrál celé utkání.

Výhru Barcelony zařídil Eto´o

Jubilejní desátou výhru v řadě si připsali fotbalisté Barcelony, kteří doma zdolali Gijón 3:1. Dva góly dal kamerunský střelec Samuel Eto'o, jenž má na kontě již 21 ligových branek a tabulku střelců vede o čtyři zásahy před Davidem Villou z Valencie.

Barcelona utkání zcela ovládala a ujala se vedení po dvou přesně zahraných rychlých brejcích, které zakončil Eto'o. Po změně stran navíc perfektní střelou pod břevno zvýšil pravý bek Daniel Alves, který patřil k nejlepším hráčům zápasu. Hosté jen snížili po ráně Matea, který na hřiště přišel jen několik sekund před svým zásahem. Barcelona má v čele tabulky stále dvanáctibodový náskok.

Sevilla prohrála v derby

Fotbalisté Sevilly prohráli v městském derby s Betisem 1:2 a dali tak šanci Valencii dostat se na třetí místo. Ovšem ta překvapivě prohrála na hřišti Osasuny Pamplona 0:1. Za vítěze, kteří se posunuli ze dna tabulky mimo sestupové pozice, odehrál 75 minut český záložník Jaroslav Plašil.

Betis nevyhrál na stadiónu svého rivala třináct let, nyní se mu to podařilo v zápase, v němž rozhodně nebyl favoritem. Góly začaly padat až v závěru: krátce po vyloučení domácího záložníka Alda Duschera v 69. minutě dostal hosty do vedení Sergio García, pak se trefil i Brazilec Ricardo Oliveira, který nastoupil poprvé po příchodu z druholigové Zaragozy.

Hlavička Frederika Kanoutého v nastaveném čase vynesla domácímu mužstvu jen snížení na konečných 1:2, třetí ligovou porážku za sebou už Sevilla neodvrátila. Betis si díky vítězství polepšil v tabulce na třinácté místo.

Španělská fotbalová liga - 22. kolo:
FC Sevilla - Betis Sevilla 1:2 (90.+2 Kanouté - 70. Sergio García, 83. Oliveira), Getafe - Espaňol Barcelona 1:1 (26. Soldado - 8. Alonso), Huelva - Atlético Madrid 0:3 (27. a 34. Forlán, 3. Agüero), Málaga - Almería 3:2 (64. a 75. Salva, 48. Martos - 25. K. Uche, 45. Negredo), Mallorca - La Coruňa 1:1 (56. Aduriz - 78. Verdu z pen.), Valladolid - Bilbao 2:1 (39. z pen. a 59. Victor - 65. Orbaiz), Villarreal - Numancia 2:1 (16. a 67. Rossi - 40. Aranda), FC Barcelona - Gijón 3:1 (24. a 40. Eto'o, 66. Alves - 68. Mateo), Pamplona - Valencia 1:0 (57. M. Flaňo).

Reklama

Související témata: