Hlavní obsah

Eto'o zachránil Barceloně dvěma góly remízu s Betisem

BARCELONA

Fotbalisté vedoucí Barcelony remizovali ve 23. kole španělské ligy na hřišti Betisu Sevilla 2:2. Suverén soutěže ztratil body poprvé po deseti ligových výhrách.

Článek

Domácí Betis se favorita nezalekl a během 25 minut vstřelil katalánskému velkoklubu dvě branky. Barcelona snížila v nastaveném čase první půle, kdy penaltu nadvakrát proměnil kamerunský kanonýr Samuel Eto'o. Ve druhém poločase Barcelona dominovala, ale narážela především na výborně chytajícího domácího brankáře Ricarda.

Hosté se vyrovnání dočkali šest minut před koncem, kdy se po individuální akci podruhé v zápase prosadil Eto'o. Sedmadvacetiletý nejlepší střelec soutěže má na kontě ve 23 odehraných zápasech stejný počet branek.

V souběžně hraném zápase La Coruňa - Pamplona branka nepadla. Český reprezentant Jaroslav Plašil odehrál v záloze hostující Osasuny 63 minut.

Valencia i přes remízu jde na třetí místo

Valencia pouze remizovala 1:1 s Málagou, přesto se posunula na třetí místo tabulky před Sevillu. Ta má však ještě nedělní utkání s Espaňolem k dobru.

Domácí tým, který sužují finanční problémy, se dostal do vedení v 53. minutě zásluhou reprezentačního kanonýra Davida Villy. Ten se trefil v letošní sezóně již poosmnácté a v tabulce střelců ztrácí pět branek na Samuela Eto'o z Barcelony. Málaga však již za sedm minut odpověděla vyrovnávací brankou Ballesty a cenný výsledek udržela až do konce. Díky tomu je nyní na šestém místě ligové tabulky.

Španělská fotbalová liga - 23. kolo:
Betis Sevilla - FC Barcelona 2:2 (18. Melli, 25. Gonzales - 45.+3 a 84. Eto'o), La Coruňa - Pamplona 0:0, Valencia - Málaga 1:1 (53. Villa - 60. Ballesta).

Reklama

Související témata: