Hlavní obsah

Barcelona opět prohrála a vede před Realem už jen o čtyři body

MADRID

Fotbalisté Barcelony prohráli ve 25. kole španělské ligy na hřišti Atlétika Madrid 3:4 a podruhé za sebou nebodovali. Katalánský velkoklub sice v nedělním zápase dvakrát vedl, ale odjel z Madridu s prázdnou. Zaváhání rivala využil Real, který v sobotním utkání zvítězil na stadionu Espaňolu 2:0 a stáhl náskok vedoucí Barcelony na pouhé čtyři body.

Článek

Barcelonští fotbalisté přitom začali v Madridu výborně a už po půl hodině vedli díky povedené trefě Henryho a individuální akci Messiho o dvě branky. Kontaktní gól domácích zaznamenal na konci prvního poločasu uruguayský kanonýr Forlán, ale hlavní drama se a stadiónu Vicente Calderona odehrálo ve druhé půli.

Nejdříve deset minut po přestávce vyrovnal domácí útočník Agüero, Henry však v 74. minutě svou druhou brankou v zápase vrátil hostům vedení. Sám francouzský střelec o šest minut později stáhl v pokutovém území střídajícího madridského útočníka Sinama-Pongolleho a nařízenou penaltu bez problému proměnil Forlán. V závěru získal pro Atlético tři body rovněž svou druhou brankou v utkání Argentinec Agüero. V obraně pomohl domácím k výhře Tomáš Ujfaluši.

Real vyhrál v lize podesáté za sebou, proti předposlednímu celku tabulky se však brankově prosadil až v závěrečné půlhodině zápasu. Nejprve se z trestného kopu trefil střídající Guti, krátce nato pojistil vedení hostů čtrnáctým gólem v sezoně Raúl. Espaňol před týdnem nečekaně porazil v městském derby na Nou Campu favorizovaný FC Barcelona a i proti obhájcům titulu začal zostra. Hlavičku Romána Martíneze však Iker Casillas v šesté minutě zneškodnil, později si poradil i s šancí Ivána de la Peni. Bezbrankový stav nakonec zrušil až Guti, který se teprve nedávno zotavil po zranění. "Myslím, že Barcelona už začíná cítit náš tlak," řekl po utkání autor prvního gólu.

Nedaří se Valencii, která na domácím hřišti podlehla Valladolidu 1:2 a počtvrté za sebou nedokázala v domácí soutěži zvítězit. Španělský klub byl navíc po čtvrteční domácí remíze s Dynamem Kyjev vyřazen z poháru UEFA.

Osmnáctá Osasuna Pamplona remizovala na hřišti Santanderu 1:1. Hosté, za které odehrál celý zápas záložník Jaroslav Plašil, pošesté za sebou neprohráli a pomalu stoupají v tabulce. Na první nesestupovou pozici jim chybí jeden bod.

Španělská fotbalová liga - 25. kolo:
Espaňol Barcelona - Real Madrid 0:2 (67. Guti, 72. Raúl), Almería - Getafe 2:1 (16. a 65. Negredo - 7. Guerron), Gijón - Mallorca 0:1 (50. Arango), Málaga - Huelva 0:2 (54. Camunas, 64. Colunga), Numancia - La Coruňa 0:1 (74. Rodriguez), Santander - Pamplona 1:1 (13. Serrano - 45. Pandiani), Atlético Madrid - FC Barcelona 4:3 (32. a 80. z pen. Forlán, 56. a 89. Agüero - 19. a 73. Henry, 30. Messi), Valencia - Valladolid 1:2 (73. Marchena - 6. Sesma Jonathan, 31. vlastní Raúl Albiol),  Betis Sevilla - Villarreal 2:2 (42. García, 57. Oliveira - 6. a 36. Cazorla).

Reklama

Související témata: