Hlavní obsah

Villarreal zdolal v lize Bilbao a pojistil si čtvrtou příčku

Fotbalisté Villarrealu porazili v 28. kole španělské ligy Bilbao na svém hřišti 2:0. Pojistili si tak čtvrté místo v tabulce, zajišťující předkolo Ligy mistrů.

Článek

Po nezáživném prvním poločase se dostali domácí do vedení v 68. minutě, kdy akci Itala Rossiho zakončil přesnou ranou reprezentační záložník Cazorla. Hosté, kteří hráli od 79. minutě bez vyloučeného záložníka Susaety, se v závěru už nevzmohli na velký odpor.

Definitivní pojistku v podobě druhého gólu "Žluté ponorky" přidal v první minutě nastaveného času střídající Chilan Matias Fernandez. Villarreal má pětibodový náskok na páté Atlético Madrid, které však má k dobru nedělní zápas s Mallorkou.

Útočník Sevilly Frédéric Kanouté se blýskl hattrickem. Zejména díky němu tak Sevilla porazila na vlastním hřišti 4:1 Valladolid.

Kanouté se poprvé trefil přesnou střelou po zemi k tyči už v sedmé minutě. Hostům se sice podařilo vyrovnat, ale reprezentant Mali akrobaticky ve výskoku vrátil Seville vedení. Jednatřicetiletý útočník zkompletoval hattrick v 69. minutě, kdy svým 15. gólem v sezoně zvýšil na končených 4:1.

Španělská fotbalová liga - 28. kolo:
Villarreal - Bilbao 2:0 (68. Cazorla, 90.+1 Mati Fernandes), FC Sevilla - Valladolid 4:1 (7., 42. a 69. Kanouté, 57. Fabiano - 21. Goitom).

Reklama

Související témata: