Hlavní obsah

Barcelona si udržela v čele náskok šesti bodů před Realem

Fotbalisté Realu Madrid v 28. kole španělské ligy vyhráli nad Almeríí 3:0 a vytvořili tlak na vedoucí Barcelonu. Ta však v následném utkání s Málagou hozenou rukavici zvedla a rozpoutala fotbalový koncert zakončený vítězstvím 6:0. I přes dvanácté vítězství Realu z posledních třinácti zápasů tak udržela šestibodový náskok v čele tabulky.

Článek

Málaga suverénní Barceloně vůbec nestačila a již v první půli čtyřikrát inkasovala. A u všech branek byl záložník Xavi. Nejlepší hráč posledního evropského šampionátu nejprve sám otevřel skóre a poté připravil branky pro Lionela Messiho, Thierryho Henryho a Samuela Eto'a.

Kamerunský útočník navíc po změně stran uzavřel střelecký účet svou druhou brankou v utkání a celkově 25. v sezoně, čímž si znovu upevnil vedení na čele tabulky střelců, kde má již šestibrankový náskok. Ještě předtím po parádní spolupráci s Iniestou zvýšil obránce Daniel Alvés.

Real se proti Almeríi dostal do vedení v polovině první půle, kdy se razantní střelou z 20 metrů pod břevno prosadil levý bek Marcelo. Tříbodový zisk po změně stran pojistil dvěma dorážkami nizozemský kanonýr Klaas Jan Huntelaar, který od lednového příchodu z Ajaxu Amsterodam dal již osm branek.

Fotbalisté Pamplony v přímém souboji o záchranu vyhráli 1:0 nad Espaňolem Barcelona. Vítěznou trefu zaznamenal íránský záložník Džavád Nekúnam až v poslední minutě zápasu. Tým českého reprezentanta Jaroslava Plašila, který odehrál celé utkání, díky tomu alespoň na chvíli opustil sestupové příčky.

Jenže v následném zápase Mallorca doma nečekaně porazila Atlético Madrid 2:0 a znovu poslala Pamplonu do pásma sestupu. Plašil však má se svými spoluhráči minimální ztrátu na další ohrožené týmy. Od třináctého místa Getafe dělí Pamplonu jen dva body.

Za Atlético odehrál na Mallorce celé utkání i český stoper Tomáš Ujfaluši, který minulé kolo kvůli lehčím zdravotním problémům vynechal.

Španělská fotbalová liga - 28. kolo:
Getafe - Huelva 2:1 (64. a 66. Soldado - 47. Maidana), La Coruňa - Betis Sevilla 1:1 (9. Verdu - 32. S. Garcia), Numancia - Gijón 2:1 (43. Barkero z pen., 56. Boiria - 46. Barral), Pamplona - Espaňol Barcelona 1:0 (90. Nekúnam), Real Madrid - Almería 3:0 (52. a 65. Huntelaar, 23. Marcelo), Santander - Valencia 0:1 (78. Mata), FC Barcelona - Málaga 6:0 (43. a 56. Eto'o, 19. Xavi, 25. Messi, 32. Henry, 51. Alvés), Mallorca - Atlético Madrid 2:0 (24. Aduriz, 90. Castro).

Reklama

Související témata: