Hlavní obsah

Brankář Getafe trápil Barcelonu, vyzrál na něj Messi

Getafe mělo být pro fotbalisty Barcelony v 31. kole španělské ligy snadnou kořistí, ale lídr soutěže vyhrál nakonec pouze 1:0. Mohl za to především srbský brankář Vladimír Stojkovič, který obávaným střelcům katalánského celku chytil hned šest stoprocentních gólových šancí. Výhru Barceloně zajistil svým jubilejním dvacátým gólem v sezóně Lionel Messi.

Článek

Barcelona od začátku zatlačila domácí do obrany a během úvodní čtvrthodiny si vytvořila tři jasné šance, ale Stojkovič se překonával. V 19. minutě přesto kapituloval. Messi si v penaltovém území zpracoval přihrávku Xaviho, obtočil se okolo obránce a tečovanou střelou otevřel skóre. Vstřelená branka Barcelonu ještě povzbudila, ale její další šance famózní Stojkovič už zlikvidoval.

Celkem třikrát na něm ztroskotal Thierry Henry, stejně jako nejlepší ligový kanonýr Samuel Eto'o. Getafe toho však nedokázalo využít a samo gól nedalo.

Fotbalisté Atlétika Madrid zaútočili na čtvrtou příčku zajišťující start v Lize mistrů, když doma porazili Numancii 3:0. Dostali se tak před Valencii, která klesla na páté místo jen vinou horšího skóre, ovšem má zápas k dobru. Po celé utkání byl u vítězství Atlétika i český stoper Tomáš Ujfaluši.

Fotbalisté Realu Madrid si uchovávají šanci na titul. V sobotu zdolali nejtěsnějším rozdílem Huelvu a drží si za vedoucí Barcelonou šestibodový odstup. O jedinou branku zápasu se postaral krátce po přestávce obránce Marcelo.

Obrana domácí Huelvy, která zůstává na sestupových příčkách, vydržela nápor favorita celý první poločas, i když ji jednou zachránila tyč po střele kapitána Raúla. Rozhodnutí přišlo z kopačky Marcela, jenž si naběhl na přihrávku Gaga.

Pro Real to bylo již patnácté vítězství z posledních 16 zápasů. "Děláme jen svou práci a pouze doufáme, že Barcelona zakopne, abychom ji mohl dostihnout," prohlásil střelec jediné branky.

Španělská fotbalová liga - 31. kolo:
Atlético Madrid - Numancia 3:0 (62. Banega, 79. Forlán, 90. Simao), Bilbao - La Coruňa 0:1 (85. Alvaréz), Getafe - FC Barcelona 0:1 (19. Messi), Málaga - Mallorca 1:1 (53. Apoňo - 59. Arango), Huelva - Real Madrid 0:1 (48. Marcelo).

Reklama

Související témata: