Hlavní obsah

Valencia porazila díky dvěma proměněným penaltám Sevillu

MADRID

Fotbalisté Valencie porazili ve šlágru 31. kola španělské ligy FC Sevillu na svém hřišti 3:1 i díky dvěma proměněným penaltám. Valencia se po čtvrté ligové výhře za sebou upevnila čtvrté místo.

Článek

Skóre otevřel gólem hlavou po rohovém kopu hostující francouzský stoper Escudé. Valencia vyrovnala na konci poločasu, když proměnil penaltu druhý nelepší střelec soutěže Villa. Hostující tým navíc dohrával poločas po vyloučení záložníka Adriana v deseti. Ve vypjatém a místy až zákeřném utkání rozdal rozhodčí dohromady patnáct žlutých a jednu červenou kartu.

V druhém poločase byli domácí lepší, ale početní výhodu zužitkovali až v 83. minutě, kdy druhou nařízenou penaltu proměnil křídelní záložník Mata. Vítězství zpečetil v nastaveném čase střídající Pablo Hernandez.

Šestý Villarreal bez branek remizoval na hřišti Valladolidu a potřetí v lize vyšel střelecky na prázdno. Tým přezdívaný "Žlutá ponorka" nedal gól ani ve středeční odvetě čtvrtfinále Ligy mistrů na hřišti londýnského Arsenalu. Tam po jasné prohře 0:3 z prestižní soutěže vypadl.

Espanyol porazil 1:0 Santander a posunul se na předposlední místo. Méně slavnější barcelonský klub potřetí za sebou v lize neprohrál a statečně bojuje o záchranu v nejvyšší soutěži.

Španělská fotbalová liga - 31. kolo:
Almería - Pamplona 2:1 (71. a 90. Negredo - 84. Pandiani), Espaňol Barcelona - Santander 1:0 (57. Alonso), Valladolid - Villarreal 0:0, Valencia - FC Sevilla 3:1 (45. Villa z pen., 83. Mata z pen., 90.+4 Pablo Hernandez - 9. Escude),

Reklama

Související témata: