Hlavní obsah

Obránce Realu Pepe dostal trest na deset zápasů

MADRID

Obránce Pepe z Realu Madrid dostal desetizápasový trest za své extempore v závěru úterního ligového utkání proti fotbalistům Getafe. Pro portugalského reprezentanta tak po této suspendaci skončila sezóna, neboť ve Španělsku zbývá odehrát do konce soutěže šest kol.

Článek

Pepe se začal chovat jako smyslů zbavený v 88. minutě za stavu 2:2, kdy postrčil na trávník Javiera Casquera a zavinil tak penaltu. Na zemi ležícího soupeře nejprve nakopl a pak na něj několikrát šlápl. Šestadvacetiletý rodák z Brazílie následně napadl dalšího hráče Getafe Juana Angela Albína, jehož udeřil do čelisti. Svůj vzteklý výbuch korunoval urážkou rozhodčího při odchodu do kabiny.

"Jeden zápas za faul, čtyři za jedno agresivní chování, čtyři za druhé a další zápas za urážky rozhodčího," ohodnotil Pepeho prohřešky šéf disciplinární komise Alfredo Florez. "Nikdo ho k takovým činům nevyprovokoval a on hned okamžitě neprojevil lítost. Navíc je to hráč, který už v sezoně dostal sedm karet," dodal Florez.

Pepe se snažil své chování vysvětlit frustrací z toho, že si myslel, že penaltovým faulem připravil Real o šanci získat španělský titul. Paradoxně jeho klub i tak zápas vyhrál - pokutový kop Casquero neproměnil a v nastaveném čase rozhodl o vítězství Realu 3:2 Gonzalo Higuaín.

"Bílý balet" je v tabulce na druhém místě šest bodů za vedoucí Barcelonou. Vzájemný duel čeká španělské giganty 3. května.

Reklama