Hlavní obsah

Real snížil náskok Barcelony zásluhou hattricku Raúla

SEVILLA

Fotbalisté Realu Madrid využili sobotního zaváhání Barcelony a stáhli její náskok v čele tabulky španělské ligy na čtyři body. Zasloužil se o to především kapitán Raúl González, který v neděli hattrickem zajistil vítězství 4:2 na hřišti Sevilly a zařídil Realu šanci na titul. Zvláště když příští zápas Real sehraje právě s Barcelonou.

Článek

Real věděl, že v případě výhry může snížit ztrátu na lídra, a to mu ze začátku svazovalo nohy. Domácí toho využili a ujali se vedení po zásahu Renata. Těsný náskok držela Sevilla až do konce první půle, než v nastavení srovnal Raúl a zahájil své galapředstavení.

Po změně stran pak přidal v rozmezí tří minut svůj 17. a 18. gól a dotáhl se na nejlepšího střelce Realu v této sezoně Gonzála Higuaína. Deset minut před koncem sice snížil Capel, ale snahu Sevilly o vyrovnání utnul Marcelo a potvrdil tak sedmnácté vítězství Realu z posledních 18 zápasů.

Hráči Pamplony získali v boji o záchranu cenný bod za bezbrankovou remízu na hřišti Valladolidu. Český záložník Jaroslav Plašil odehrál za hosty 80 minut. Pamplona tak má před sestupovými příčkami tříbodový odstup.

Do hry zasáhl i stoper Atlétika Madrid Tomáš Ujfaluši, který byl po celé utkání u toho, když jeho celek doma zvítězil 3:1 nad Gijónem. O branky se postarali obvyklí střelci Diego Forlán, Simao Sabrosa a Sergio Agüero. Atlético tak na šestém místě ztrácí čtyři body na příčky pro Ligu mistrů.

Španělsko - 33. kolo
Bilbao - Santander 2:1 (21. F. Llorente, 41. D. Lopéz z pen. - 56. Pinillos z pen.), Espaňol Barcelona - Betis Sevilla 2:0 (4. Garcia, 83. Martinéz), Getafe - Villarreal 1:2 (82. Del Moral z pen. - 16. Capdevila, 43. J. Llorente), Huelva - Mallorca 2:4 (48. Sisi, 81. Camuňas - 10. Jurado, 15. Arango, 76. Castro, 90. A. Keita), Valladolid - Pamplona 0:0, FC Sevilla - Real Madrid 2:4 (17. Renato, 80. Capel - 45., 63. a 66. Raúl, 90. Marcelo), Atlético Madrid - Gijón 3:1 (27. Forlán, 41. Simao, 46. Agüero - 47. Bilič).

Reklama

Související témata: