Hlavní obsah

Valencia dostala od Espaňolu tři góly a nečekaně prohrála

BARCELONA

Fotbalisté Valencie si zkomplikovali boj o čtvrtou příčku v tabulce španělské ligy znamenající účast v Lize mistrů. V 34. kole nečekaně prohráli 0:3 na hřišti Espaňolu Barcelona a utrpěli první porážku po osmi zápasech. Nadále tak mají náskok jediného bodu před Villarrealem a Atlétikem Madrid.

Článek

Atlético poskočilo na páté místo zásluhou výhry 2:0 nad Betisem Sevilla, kterou dvěma góly zařídil kanonýr Forlán. Celé utkání v dresu vítězů odehrál stoper Tomáš Ujfaluši.

Valencia věděla, že Villarreal v sobotu prohrál se Sevillou, a mohla toho využít k upevnění čtvrtého místa. Jenže Espaňol bojující o záchranu nechtěl dát svou kůži lacino. Dlouho se hrálo bez branek, až v 66. minutě se překvapivě ujali vedení domácí, když Martínez předvedl parádní střelu z hranice pokutového území.

Valencia se tlačila do útoku, což Espaňol využil k navýšení skóre po ráně Pareji. Tříbodový zisk pak v nastavení z penalty zpečetil Nene. Espaňol se posunul na 14. místo se čtyřbodovým náskokem na pásmo sestupu.

Šanci výrazně se přiblížit záchraně promarnila Pamplona. Tým českého záložníka Jaroslava Plašila, který odehrál celé utkání, dlouho vedl nad dalším ohroženým týmem Huelvou, ale pak přišel o vyloučeného Fernandéze a hosté zápas otočili. Zásluhou výhry se posunuli na předposlední místo. Pamplona má na sestupové pásmo náskok dvou bodů.

Španělská fotbalová liga - 34. kolo:
Numancia - Málaga 2:0 (1. Moreno, 61. Del Pino), Villarreal - FC Sevilla 0:2 (58. Luis Fabiano, 85. Kanouté), Mallorca - Getafe 2:1 (9. Jurado, 68. Aduriz - 46. vlastní Navarro), Pamplona - Huelva 1:2 (25. Pandiani - 80. Martins, 90.+4 Morris), La Coruňa - Valladolid 1:0 (8. Lassad), Santander - Almería 0:2 (2. a 12. Ortiz), Gijón - Bilbao 1:1 (60. Bilič - 90. Iraola), Espaňol Barcelona - Valencia 3:0 (66. Martinez, 83. Pareja, 90.+5 Nene z pen.), Betis Sevilla - Atlético Madrid 0:2 (14. a 89. Forlán).

Reklama

Související témata: