Hlavní obsah

Fotbalisté Barcelony v nastavení přišli o jistotu titulu

BARCELONA

Fotbalisté Barcelony přišli v nastavení o vítězství nad Villarrealem a po remíze 3:3 museli odložit oslavy svého 19. titulu ve španělské lize minimálně o týden. Barcelona dnes vedla již o dvě branky, ale pak přišla o vyloučeného Erika Abidala a hosté v druhé minutě nastavení zásluhou Joseby Llorenteho vyrovnali.

Článek

Barcelona těžila ze šťastného postupu do finále Ligy mistrů přes Chelsea. Dobrou náladu přenesla i na hřiště a předváděla tradičně atraktivní útočný fotbal, se kterým si obrana Villarrealu nevěděla rady. Již po 12 minutách neuhlídala Seydoua Keitu, který otevřel skóre.

O deset minut později sice vyrovnal Llorente, ale do půle inkasoval Villarreal ještě dvakrát. Nejprve pověst lídra tabulky střelců naplnil svým 28. zásahem v sezoně Samuel Eto'o a těsně před odchodem do kabin zvýšil na 3:1 z přímého kopu Dani Alvés.

I dlouho po změně stran to vypadalo na jasné vítězství, i když Barceloně nebyly uznány dva góly kvůli ofsajdu. Na tribunách již začínaly oslavy titulu, jenže v 77. minutě přistrčil Abidal unikajícího soupeře a stejně jako ve středečním duelu Ligy mistrů v Londýně uviděl červenou kartu. Rozhodčí navíc nařídil pokutový kop, který proměnil Fernandéz.

Když se již zdálo, že Katalánci své vedení udrží, naběhl si na míč za obranu Llorente, zbavil se Puyola a střelou pod břevno rozesmutněl barcelonské fanoušky.

Lídr soutěže tak nevyužil sobotní porážky druhého Realu Madrid, který po domácím debaklu od Barcelony 2:6 z minulého kola prohrál i s Valencií. Jednatřicetinásobný šampion ztrácí na Barcelonu tři kola před koncem osm bodů. Valencie si výhrou pojistila čtvrtou příčku v tabulce zajišťující účast v předkole Ligy mistrů, kde má jednobodový náskok před Atlétikem Madrid.

Fotbalisté Atlétika uhájili příčku pro postup do Evropské ligy, když i přes dlouhé oslabení dohnali dvoubrankovou ztrátu a nakonec Espaňol Barcelona porazili 3:2 gólem v nastavení. Již v 32. minutě přitom přišli o vyloučeného Pereu a hosté navíc proměnili nařízený pokutový kop. O dvě minuty později své vedení ještě potvrdili. Po faulu českého stopera Tomáše Ujfalušiho zahrávali přímý kop a Jarque zblízka přesně stehnem dorážel.

Oslabené Atlético po změně stran ale brzy snížilo zásluhou parádní rány kanonýra Diega Forlána a chvíli nato i vyrovnalo po gólu Sergia Agüera. V úplném závěru si pak za obranu naběl Forlán a svým druhým gólem v utkání a celkově 27. v sezoně zařídil cenné vítězství. Atlético tak poskočilo na pátou příčku

Španělská fotbalová liga - 35. kolo:
Valencia - Real Madrid 3:0 (29. Mata, 32. Silva, 68. Baraja), Almería - Gijón 3:1 (27. Nieto, 55. K. Uche, 90. Piatti - 16. Carmelo), Getafe - Pamplona 3:0 (26. z pen. a 48. Granero, 52. I. Uche), Huelva - La Coruňa 1:2 (44. Colunga - 17. Verdu, 49. Alvaréz), Málaga - Santander 1:0 (87. Luque), Valladolid - Numancia 0:0, FC Barcelona - Villarreal 3:3 (12. Keita, 36. Eto'o, 45. Alvés - 22. a 90.+2 J. Llorente, 78. Fernandés z pen.),

Reklama

Související témata: