Hlavní obsah

Ronaldo sem, Ronaldo tam, Casillasovi se už Portugalec zajídá

PRAHA

V létě mohou být brankář Iker Casillas a portugalský špílmachr Cristiano Ronaldo v Realu Madrid spoluhráči, gólman Bílého baletu je už ale nyní věčnými debatami o hvězdě Manchesteru United přesycen a vedení svého klubu prosí, aby utlumilo nynější zájem o současného nejlepšího hráče světa.

Článek

O možném odchodu Ronalda na Santiago Bernabeu se hodně mluvilo už minulé léto. Kouč Rudých ďáblů Sir Alex Ferguson ale o odchodu svého klenotu nechtěl nic slyšet. Talentovaný Portugalec pak považoval přestup do Realu za uzavřenou kapitolu. Když ovšem v posledním utkání anglické Premier League proti Manchesteru City psychicky neunesl Ronaldo brzké vystřídání trenérem Fergusonem, spekulace ohledně hráčova přestupu na Pyrenejský poloostrov nabraly na obrátkách.

Ne všichni hráči z Realu jsou z toho ovšem nadšeni. „Ronaldo a Kaká jsou bezesporu skvělými hráči, ale nemusíme se k nim pořád vracet,“ vytáčí časté skloňování jmen těchto hvězd brankářskou jedničku Bílého baletu Casillase. „Potřebujeme vytvořit tým, se kterým budeme moci konkurovat Barceloně, jeden hráč nic nezmění,“ pokračoval sedmadvacetiletý gólman.

Zaměřit se na mládež

„Jsem zastáncem toho, že to má být mužstvo, které se má formovat a že jedinec nemůže změnit všechno,“ nechal se slyšet Casillas. „Jestli za Ronalda zaplatíme 100 miliónů eur, tak to bude proto, že má takovou cenu. V době ekonomické krize je ale podivné, že se o takových sumách bavíme,“ dodal.

Jednadevadesátinásobný španělský reprezentant si také myslí, že by Real namísto utrácení za velké hvězdy měl spíše investovat do výchovy vlastních hráčů. „Španělský národní tým je skvělý a moji spoluhráči jsou fantastičtí, o tom není pochyb,“ myslí si Casillas. „Vždycky jsem věřil v kvalitu španělských hráčů. Ti nyní předvádějí skvělé výkony,“ dodal na závěr.

Reklama

Související témata: