Hlavní obsah

Nový španělský mistr Barcelona prohrál 1:2 s Mallorkou

Fotbalisté Barcelony, kteří si po sobotní prohře Realu Madrid předčasně zajistili devatenáctý mistrovský titul v historii, v neděli prohráli v 36. kole španělské ligy 1:2 na hřišti Mallorky a poprvé po deseti zápasech vyšli v lize bodově naprázdno.

Článek

Katalánskému velkoklubu, který už má na svém kontě i vítězství v domácím poháru a 27. května se utká ve finále Ligy mistrů s Manchesterem United, chyběla v utkání většina tradičních opor a trenér Guardiola zařadil do sestavy i na lavičku několik hráčů z B-mužstva.

Jednou z výjimek byl kanonýr Samuel Eto'o, který v 10. minutě otevřel hlavou skóre utkání. Kamerunský útočník zaznamenal 29. ligovou branku a v čele tabulky střelců si udržel jednogólový náskok před Uruguaycem Forlánem z Atlétika Madrid.

V 73. minutě však domácí záložník Arango vyrovnal přesnou ranou z přímého kopu a o pět minut později otočil vývoj utkání jeho spoluhráč Santana. Eto'o, který v zápase zahodil několik vyložených příležitostí, mohl v nastaveném čase vyrovnat z penalty, ale trefil pouze tyč.

Atlético porazilo na svém hřišti Valencii 1:0 a posunulo se před ni na čtvrté místo, které zajišťuje předkolo Ligy mistrů. Zápas rozhodl kanonýr Forlán, který v 29. minutě proměnil penaltu. V obraně domácích, kteří vyhráli čtvrté ligové utkání za sebou, odehrál celý zápas Tomáš Ujfaluši a dostal žlutou kartu.

Naopak situace na konci tabulce stále není jasná. V souboji dvou posledních celků se radovala Numancia, která po výhře 1:0 nad Huelvou odsunula soupeře na poslední místo.

Naplno bodoval i osmnáctý Gijón, který porazil 2:1 Málagu a má stejně bodů jako sedmnáctá Pamplona, kde působí reprezentační záložník Jaroslav Plašil. I na dalších místech však jsou bodové rozestupy minimální.

Španělská liga - 36. kolo:
Betis Sevilla - Almería 2:0 (5. González, 65. Arzu), Espaňol Barcelona - Bilbao 1:0 (69. Garcia z pen.), Gijón - Málaga 2:1 (24. Gerard, 54. vlastní Rosário - 38. Weligton), Numancia - Huelva 1:0 (89. Barkero z pen.), Santander - Valladolid 3:2 (4. Serrano, 61. Pereira, 85. Žigič - 13. Victor, 20. Goitom), Mallorca - FC Barcelona 2:1 (73. Arango, 78. Santana - 10. Eto'o), Atlético Madrid - Valencia 1:0 (29. Forlán z pen.).

Reklama

Související témata: