Hlavní obsah

Do voleb o předsedu Realu Madrid půjde i druhý kandidát

Bývalý předseda fotbalového Realu Madrid Florentino Pérez nebude mít svůj návrat do funkce tak snadný, jak se ještě před několika dny zdálo. Svou kandidaturu totiž ve čtvrtek ohlásil i druhý kandidát Juan Onieva. Tento tah znemožnil Pérezovi automaticky převzít 1. července funkci a vyhnout se volbám. Pérez přesto podle místních médií zůstává jasným favoritem. Předčasné klubové volby se uskuteční 14. června.

Článek

"Je nezbytné, abychom se vrátili k tradičním hodnotám, které z nás udělaly tak skvělý klub. Podílet se na jeho fungování musí zase každý z jeho členů," oslovil Onieva všech 65 tisíc členů Realu. Příliš velké šance se mu však nedávají. Až do konce května se může do voleb přihlásit ještě někdo další, favoritem ale zřejmě zůstane Pérez.

Oba kandidáti prostředí stadionu Santiaga Bernabeua důvěrně znají. Onieva dělal v klubu místopředsedu v letech 1995 až 2000, poté se s ním ve vedení vystřídal právě Pérez, který klubu dalších šest let předsedal. Onieva se dnes živí sportovním marketingem, miliardář Pérez se věnuje především svému stavebnímu impériu.

S Pérezovým návratem se pojí očekávání velkých příchodů, ať už hráčů, nebo i trenérů. Místní média už informovala, že Pérez jedná s hráči kalibru Francka Ribéryho, Kaká, Davida Villy či Xabiho Alonsa. Pérez nakupoval velká jména už dříve a do klubu přivedl třeba Zinédine Zidana či Davida Beckhama.

Naposledy o možnosti spolupráce s Pérezem hovořil do té doby naprosto loajální kouč Arsenalu Arséne Wenger, který ale vzápětí své výroky korigoval. Zato Onieva má už o kouči jasno. Dnes v deníku Marca prohlásil, že v případě svého vítězství přivede bývalého kouče mexické reprezentace a někdejšího hráče Realu Huga Sáncheze.

Klubové volby se v Realu konají obvykle každé čtyři roky, po předčasné rezignaci Ramóna Calderóna se uskuteční letos; o rok dříve, než bylo plánováno.

Reklama

Související témata: