Hlavní obsah

Plašil gólem proti Realu pomohl zachránit Pamplonu v lize

MADRID

Gól Jaroslava Plašila do sítě Realu Madrid pomohl zachránit fotbalisty Osasuny Pamplona v první španělské lize. Český reprezentant vyrovnal na 1:1 a nasměroval Pamplonu za výhrou 2:1, díky které se v tabulce dostala ze sestupového pásma na 15. místo. Sestup nakonec potkal Betis Sevilla, který se do druhé ligy vrací po devíti letech.

Článek

Plašil svůj čtvrtý gól v sezóně zaznamenal v 15. minutě krátce poté, co hosty poslal do vedení Higuaín. Odchovanec hradeckého fotbalu si na levé straně přebral přihrávku, kličkou do středu hřiště se zbavil Salgada a střelou z 20 metrů k bližší tyči po zemi zaskočil brankáře Casillase.

Salgado pak nevydařený zápas korunoval červenou kartou, po hodině hry toho využil Juanfran, který zajistil Pamploně výhru. Osasuna se tak zachránila i díky tomu, že v závěru soutěže porazila jak mistrovskou Barcelonu, tak druhý Real. Real už o nic nehrál a mohl si dovolit k většině obvyklých hvězd nasadit i nadějné hráče z rezervy. První start za bílý balet si třeba připsali jednadvacetiletý uruguayský záložník Gary Kagelmacher a Španěl Marcos Tébar.

Ani pátý zápas v řadě bez vítězství nezměnil nic na druhém místě Realu v tabulce. Spolu s ním a mistrovskou Barcelonou jde přímo do hlavní soutěže Ligy mistrů i třetí Sevilla.

Čtvrté místo, a tím pádem předkolo Ligy mistrů, nakonec vydřelo Atlético Madrid českého obránce Tomáše Ujfalušiho. Hlavní zásluhu na tom má Diego Forlán, který se s 32 góly stal králem střelců španělské ligy i držitelem Zlaté kopačky pro nejlepšího střelce evropských lig. Devět ze svých branek dal v závěrečných pěti kolech.

Na Villarreal a Valencii zbyla Evropská liga stejně jako na třinácté Bilbao, které si pohárovou Evropu vybojovalo postupem do finále Španělského poháru.

Španělská liga - 38. kolo:
Espaňol Barcelona - Málaga 3:0 (7., 45. a 57. z pen. Tamudo), Numancia - FC Sevilla 0:2 (88. Armenteros, 90. vlastní Moreno), Betis Sevilla - Valladolid 1:1 (50. Oliveira - 45. Aguirre), Gijón - Huelva 2:1 (58. Barral, 67. Moran - 23. Martin), Pamplona - Real Madrid 2:1 (15. Plašil, 60. Juanfran - 11. Higuaín), Santander - Getafe 1:1 (15. Del Moral - 38. Granero).

Reklama

Související témata: