Hlavní obsah

Podle prezidenta Barcelony je cena za Kaká přehnaná

NEW YORK

Prezident fotbalistů Barcelony Joan Laporta kritizoval vedení Realu Madrid za to, že za brazilského záložníka Kaká zaplatilo AC Milán 68 miliónů eur. Podle něj je tato částka přemrštěná a přesahuje tržní hodnotu. Zároveň prozradil, že Barcelona na rozdíl od úhlavního rivala hodlá kvůli světové ekonomické krizi šetřit.

Foto: Sergio Moraes, Reuters

Brazilský fotbalista Kaká

Článek

"Kaká je velmi dobrý hráč a s velkým talentem, ale cena, kterou za něj Real zaplatil, není cenou, jakou má na trhu," řekl Laporta ve středu během svého pobytu v New Yorku, kde se na pozvání partnera Barcelony UNICEF zúčastnil výstavy fotek afrických dětí nakažených virem HIV. "Doufám, že příští přestup bude více rozumný," dodal.

Laporta rovněž uvedl, že Barcelona chce prodloužit smlouvu s útočníkem Samuelem Eto'em, podmínkou ale je, že kamerunský kanonýr musí souhlasit se snížením platu.

"Vím, že o Samuela stojí hned několik týmů. My uděláme, co bude v našich silách, abychom ho udrželi, protože to je podle mě nejlepší útočník na světě," řekl Laporta. "Rádi bychom prodloužili naší spolupráci, ale ne za každou cenu. V době globální ekonomické krize musíme jít příkladem. Doufám, že to Samuel pochopí. Uvidíme v příštích týdnech," dodal.

Podle informací španělského tisku přitom Barcelona údajně nabídla Eto'a Interu Milán spolu s deseti milióny eur výměnou za švédského útočníka Zlatana Ibrahimovice.

Reklama

Související témata: