Hlavní obsah

Hvězdné nákupy konkurenčního Realu nechávají Barcu v klidu

PRAHA

Šéf fotbalové Barcelony Joan Laporta je navzdory oslnivým nákupům konkurenčního Realu Madrid v klidu. Z míry ho absolutně nevyvedlo, že „Bílý balet“ koupil z AC Milán Brazilce Kaká a teď z Manchesteru United dokonce Cristiana Ronalda za rekordní sumy. „Máme vyzrálé a konsolidované mužstvo, jež triumfovalo na třech frontách. Pro novou sezónu potřebuje jen drobný make-up,“ řekl Laporta v New Yoku, kde byl na schůzce hodnotící spolupráci mezi UNICEF a jeho Barcou.

Článek

Nejdříve Kaká za 68 miliónů eur. Teď dokonce Ronaldo za částku o pětadvacet miliónů eur vyšší.

Nový prezident Realu Madrid Florentino Pérez oprášil svůj někdejší projekt "Galacticos" a začal ho naplňoval skutečně ve velkém stylu.

Barca potřebuje jen kosmetické úpravy

„Chce samozřejmě stejně jako v minulosti stvořit projekt, který bude přinášet Realu vítězství. Máme spolu ale harmonické vztahy. Osobní i klubové,“ nechal se slyšet prezident katalánského vítěze Ligy mistrů na tiskové konferenci v New Yorku, kde se hodnotila spolupráce mezi UNICEF a Barcelonou, která nosí jeho jméno na dresu.

Právě tam ho zastihla zpráva o přestupu Ronalda do Realu. „Tyto přestupy jsou skutečně mimořádnou událostí. My ale máme vyzrálé a konsolidované mužstvo, které potřebuje jen drobný make up,“ reagoval Laporta na transakce konkurenta.

Eto´o zůstane, tvrdí prezident

I drobné kosmetické úpravy ve tváři Barcelony odmítl ovšem její prezident specifikovat. Přitom není tajemstvím, že katalánský klub touží po švédském střelci Ibrahimovičovi z milánského Interu a že v zákulisí se dokonce spekuluje, že je ochoten výměnou nabídnout Kamernunce Eto´a.

„Naopak, Eto´o má u nás smlouvu do roku 2010 a my ji s ním chceme prodloužit. Je to podle mého nejlepší střelec na světě,“ prohlásil Laporta, hned však dodal, že jednání o angažmá Ibrahimovičce neskončila.

Inter s Ibrahimovičem dohodu nemá

„Inter  sice prohlásil, že snažení všech klubů získat Ibrahimoviče jsou bezpředmětná, neboť se s ním už dohodl. Já ale tvrdím - žádná taková dohoda neexistuje,“ prohlásil Laporta.

Prezident Nerazzurri Moratti si podle inforamcí italského tisku cení Ibrahimoviče na 80 miliónů eur. „Nic konkrétního neprozradím, ani o dalších jménech mluvit nebudu. Mužstvo doplníme, ale vše je v rukou našeho manažera Beguiristaina," mlžil prezident Barcelony Laporta.

Reklama

Související témata: