Hlavní obsah

Rekordní nákup Ronalda a Kaká podle Péreze Real nezadluží

Fotbalový Real Madrid se prý kvůli nákupům hvězdného dua Kaká a Cristiano Ronaldo, za které zaplatí dohromady zhruba 160 miliónů eur (asi 4,3 miliardy korun), nezadluží. Prohlásil to prezident španělského velkoklubu Florentino Pérez.

Foto: Susana Vera, Reuters

Prezident Realu Madrid Florentino Pérez

Článek

"Právě naopak. Myslím si, že díky tomu naší finanční situaci vylepšíme," citoval Péreze italský list La Gazzetta dello Sport. "Vyděláme na zvýšeném prodeji vstupného, zvedne se hodnota klubu a banky nám zvýší půjčky," prohlásil. Podle odhadů by navíc mohl Real na příchodu Kaká a Ronalda vydělat celkem 125,8 miliónu eur

Pérez, který už během prvního působení ve funkci šéfa "Bílého baletu" v letech 2000 až 2006 zaplatil za nákupy Zinédina Zidana a Luíse Figa rekordní sumy, také popřel, že by klubu pomáhal vlastními penězi. "Nic není moje. Peníze jsou výhradně Realu," uvedl. "Real vydělává 400 miliónů eur ročně. Hlavními zdroji příjmů jsou prodej lístků, televizních práv a prodej suvenýrů," dodal.

Real se po návratu Péreze do funkce pustil do velkých nákupů a do konce přestupního období chce za posily utratit ještě dalších 140 miliónů eur. Učinil tak navzdory tomu, že začátkem roku "Bílý balet" přiznal dluhy ve výši 200 miliónů eur, podle studie univerzity v Barceloně však mohou dluhy činit až půl miliardy.

Reklama