Hlavní obsah

Rekordní přestup Ronalda vzbudil obdiv, kritiku i zlobu

Zatímco Cristiano Ronaldo slavil svůj přestup do Realu Madrid v Hollywoodu ve společnosti Paris Hiltonové, fotbalový svět se rozdělil na dva tábory. Rekordní suma 80 miliónů liber vyvolala obdiv, ale i ostrou kritiku a zlobu.

Článek

Španělský tisk většinou oslavuje a fotografie portugalské hvězdy září ze všech titulních stran spolu s titulky jako "Podpis století" nebo "Smlouva z jiné galaxie". List El Mundo Deportivo spočítal, že Real zaplatí tolik, kolik by stálo 57 Ronaldů z ryzího zlata.

Deník AS zjistil, že Ronaldo bude na San Bernabeu hrát s devítkou na zádech a další listy si pohrávají s čísly jeho platu. Vychází jím, že nejlepší fotbalista světa bude v příštích šesti letech brát každou hodinu 1080 eur (téměř 30 tisíc korun).

Jiné listy však píší o šílenství a marnotratnosti. "Je to skandál. Žádný fotbalista nemá takovou cenu. Je to nemorální nabídka a provokace v době krize," míní španělský list Sport.

V Británii se zlobí i smutní

V britském tisku se mísí smutek z odchodu hvězdy se zlobou. The Sun píše o Cristianu Ronaldovi jako o "podvodníkovi s dvojí tváří" a The Telegraph cituje Portugalcovy výroky, v nichž ještě nedávno přísahal, že jeho "sen o Realu je mrtvý" a že "jeho budoucnost je jedině v Manchesteru". Daily Mirror však s obdivem uznává: "Póza a přetvářka, ale byl zatraceně nejlepší ze všech."

I v rodném Portugalsku žasnou nad finanční stránkou přestupu. "Za den vydělá víc než náš prezident za dva měsíce," konstatoval list Record. Francouzský deník L'Équipe už našel za Ronalda náhradu. Manchester United teď prý má dost peněz, aby mohl koupit Karima Benzemu z Lyonu. Za mořem se na to dívají se škodolibým úsměvem. "Je to těžká rána pro výrobce vlasových gelů v severozápadní Anglii," napsal Los Angeles Times.

Fanoušci se však už těší na první Ronaldův zápas v bílém. Premiéra prý bude v polovině července v přátelském utkání v Dublinu.

Reklama

Související témata: