Hlavní obsah

Real si chce pojistit Ronalda rekordní výkupní klauzulí

MADRID

Real Madrid podle španělského tisku plánuje do smlouvy pro Cristiana Ronalda, jehož přestup z Manchesteru United je na spadnutí, zahrnout rekordní výkupní klauzuli. Podle té by případný budoucí zájemce o zisk Ronaldových služeb musel zaplatit 200 miliónů eur (5,22 miliardy korun).

Článek

Dosud nejvyšší výkupní klauzuli měli ve svých smlouvách jiní dva hráči Realu Madrid Raúl a Ruud van Nistelrooij a kapitán Barcelony Carles Puyol, jejichž cenu kluby stanovily na 180 miliónů eur.

Právě jednání o podobě smlouvy brzdí přestup čtyřiadvacetiletého Portugalce z Manchesteru United do Realu. Anglický celek již schválil odstupné ve výši 94 miliónů eur (2,5 miliardy korun), čímž z něj udělá nejdražšího hráče v historii.

Ronaldo však ve smlouvě nesouhlasil s tím, že si španělský klub chtěl ponechat 50 procent marketingových práv nejlepšího fotbalisty světa za loňský rok. Hráčův agent nakonec pro Ronalda vybojoval 60 procent.

Na platu se obě strany dohodly už dříve. Smlouva je připravená na šest let s ročním platem 300 miliónů korun a každoročním navýšením o 25 procent.

Podle deníku Marca by měl být Ronaldo oficiálně představen jako hráč Realu Madrid 6. července.

Reklama

Související témata: