Hlavní obsah

Sacchi: Peréz myslel jen na to, aby se prodávaly repliky dresů

MADRID

Italský fotbalový kouč a bývalý sportovní ředitel Realu Madrid Arrigo Sacchi se přidal ke kritikům staronového prezidenta Realu Florentina Peréze. Nelíbí se mu především nákupy Cristiana Ronalda z Manchesteru United a Kaká z AC Milán, za které španělský celek utratil 160 miliónů eur (přes čtyři miliardy korun).

Foto: Susana Vera, Reuters

Prezident Realu Madrid Florentino Pérez

Článek

Podle Sacchiho nejednal Peréz koncepčně a myslel pouze na ekonomickou stránku a prodejnost replik dresů.

Třiašedesátiletý Sacchi pracoval jako sportovní ředitel Realu v době, kdy vrcholilo Perézovo předchozí působení v roli prezidenta, označované jako Galácticos.

Tehdy Peréz do týmu přivedl hvězdy jako Zinédina Zidana, Luise Figa, Ronalda, Davida Beckhama nebo Michaela Owena, avšak ovoce v podobě výraznějšího sportovního úspěchu to nepřineslo. I proto si Sacchi myslí, že současné nákupy jsou jen opakováním chyb.

"Cristiano Ronaldo i Kaká jsou skvělí hráči, kteří mohou hrát spolu. Přesto si myslím, že Florentino znovu udělal stejnou chybu. Nakoupil hráče, aniž myslel na to, jaký to bude mít sportovní užitek pro tým. Pouze myslel na to, jak se budou prodávat repliky jejich dresů," uvedl Sacchi v rozhovoru pro španělskou rozhlasovou stanici Radio Marca.

Reklama