Hlavní obsah

Kaká přivítalo v Realu 50 000 fanoušků, hrát bude s osmičkou

Padesát tisíc fanoušků dnes večer na stadionu Realu Madrid nadšeně přivítalo brazilského fotbalistu Kaká, kterého klub na počátku června koupil z AC Milán za 68 miliónů eur (asi 1,83 miliardy korun). Hvězdná posila pozdravila příznivce v bílém dresu s číslem 8, s kterým bude v královském klubu nastupovat.

Foto: Juan Medina, Reuters

Nová posila Realu Madrid Kaká

Článek

"Nemám slov, tohle je nezapomenutelný den. Doufám, že se zapíšu do historie klubu mnoha vítězstvími," řekl lehce dojatý Kaká. "Cítím odpovědnost, ale jen pozitivní. Snad přijde hodně titulů."

Sedmadvacetiletý záložník do Španělska zamířil z Jihoafrické republiky, kde s národním týmem v neděli vyhrál finálový zápas Poháru FIFA. Kaká byl po brazilské obhajobě titulu vyhlášen nejlepším hráčem turnaje. Jeho dnešní oficiální představení vysílala televize a v online přenosech také nespočet internetových serverů.

V Madridu nejprve Kaká podstoupil zdravotní prohlídku a večer v dresu "Bílého baletu" na stadionu Santiaga Bernabeua poprvé pozdravil fanoušky. Ti po velkých nákupech nového prezidenta klubu Florentina Pereze doufají v další úspěšnou éru a na slavnostním představení připravili Brazilci podle agentury AP uvítání hodné rockové hvězdy.

Velký den

Kaká spokojeně pokyvoval hlavou, když tisícovky příznivců bouřlivě skandovaly jeho jméno. "Dnešek je pro mne opravdu velkým dnem, jsem moc šťastný," řekl. Hráč pak v doprovodu ochranky šel lehce vystrašený poděkovat fanouškům, kteří přelézali přes bariéru, aby se pokusili dotknout svého idolu. Fotbalista rozdal i pár podpisů.

Na dres si brazilský středopolař nakonec vybral osmičku. Už po uzavření přestupu odmítl Kaká spekulace, že by pro něj klub nachystal pětku, s kterou v Madridu hrával slavný Zinédine Zidane.

Kaká, bývalý nejlepší fotbalista světa, podepsal se španělským klubem smlouvu na šest let s příjmem devět milionů eur (asi 247,5 milionu korun) ročně. Jeho přestup však vzápětí trumfl Portugalec Cristiano Ronaldo, za kterého Real zaplatí Manchesteru United rekordních 94 milionů eur. Představení Ronalda je naplánováno na pondělí.

Reklama