Hlavní obsah

Prezident Realu plánuje ještě dva příchody a deset odchodů

Nový prezident Realu Madrid Florentino Pérez hodlá v přestupovém období přivést ještě dvě posily. Mnohem větší pohyb se dá očekávat směrem z klubu, odejít bude muset zřejmě až deset fotbalistů.

Foto: Susana Vera, Reuters

Prezident Realu Madrid Florentino Pérez

Článek

Real už utratil za příchody hráčů zhruba 215 miliónů eur (5,5 miliardy korun). Na San Bernabeu dorazili brazilský špílmachr Kaká, útočníci Cristiano Ronaldo a Karim Benzema a obránce Raúl Albiol. "Teď se musíme trochu zklidnit, protože mužstva mají obvykle kolem 25 hráčů a my už jich máme 35," řekl Pérez španělské televizní stanici Cuatro.

"Naším úkolem bude přesvědčit některé hráče, že budou muset odejít. Nemělo by se zapomínat na to, že na konci příští sezony je mistrovství světa a všichni naši hráči se ho určitě chtějí zúčastnit. Takže pokud nebudou mít šanci zahrát si tady, tak by to kvůli šampionátu měli zkusit někde jinde," uvedl Pérez.

Real už po sezóně prodal Javiera Saviolu a na odchodu je údajně celý nizozemský kontingent Ruud van Nistelrooij, Arjen Robben, Wesley Sneijder, Rafael van der Vaart, Royston Drenthe a Klaas Jan Huntelaar.

"Co se týče příchodů, myslím že dva další budou dostačující," řekl prezident klubu, jenž se zajímá především o Francouze Francka Ribéryho z Bayernu Mnichov a liverpoolského Xabiho Alonsa. "Oba to jsou skvělí hráči, ale jejich kluby je nechtějí prodat. Ale ve světě fotbalu se může situace změnit rychle," naznačil Pérez.

Reklama

Související témata: