Hlavní obsah

OBRAZEM: Ronalda přivítalo v Madridu skoro 80 tisíc fanoušků Realu

MADRID

Fanoušci Realu Madrid se dočkali Cristiana Ronalda. Nejdražšímu fotbalistovi světa, který přestoupil do španělského klubu z Manchesteru United za rekordních 94 miliónů eur (2,5 miliardy korun), dnes přichystali na stadionu San Bernabeu velkolepé přivítání. Možnost vidět na vlastní oči portugalského reprezentanta poprvé v bílém dresu slavného celku si nenechalo ujít téměř 80 000 příznivců.

Foto: Francisco Seco, Reuters

Cristiano Ronaldo zdraví fanoušky Realu Madrid.

Článek
Fotogalerie

"Takhle narvaný stadion jsem nečekal. Je to vážně sílá," uvedl Ronaldo, o kterého Real poprvé usiloval už v roce 2006. Uspěl až letos po návratu Florentina Péreze do čela klubu. "Pro mě se tím splnil sen, což nebylo nic míň než hrát za Real," prohlásil čtyřiadvacetiletý kanonýr.

Přijetí, jaké se dočkal, trumflo nedávnou slávu při příchodu Brazilce Kaká, kterého přišlo přivítat po přestupu z AC Milán 55 000 fanoušků. "Tohle nemá obdoby," ocenil zaplněné ochozy Pérez, který už utratil za nové posily přes 200 miliónů eur.

Představení Cristiana Ronalda fanouškům Realu Madridfoto: Reuters/Juan Medina

"Máme čtyři nové hráče. Myslím, že prezident odvedl fantastickou práci, když přivedl takové fotbalisty. Jsem si jistý, že příští sezona bude pro Real lepší než ta minulá," uvedl Ronaldo v narážce na druhé místo týmu ve španělské lize s výrazným odstupem devíti bodů za rivaly z Barcelony.

Cristiano Ronaldo během zdravotních testů po přestupu do Realu Madrid.foto: ČTK/AP

Nejlepší fotbalista světa za loňský rok bude v Realu hrát s číslem devět, které před ním v "Bílém baletu" nosil jeho brazilský jmenovec Ronaldo a také legendární Alfredo di Stéfano.

Cristiano Ronaldo s trofejemi Realu Madridfoto: <a href="http://www.reuters.cz/">Reuters</a>/Juan Medina

Klubová ikona Ronalda přivítala společně s portugalskou legendou Eusébiem, který byl rovněž čestným hostem ceremoniálu. Rodák z Madeiry předvedl natěšeným fanouškům, kteří kolem stadiónu hlídkovali už během dne, pár fíglů s míčem a obešel i čestné kolečko, při kterém rozdával autogramy.

Fanoušci Realu Madrid čekají na představení nové posily Cristiana Ronalda.foto: Reuters/Sergio Perez

Ronaldo dorazil do Madridu po dovolené v pondělí. Nejprve absolvoval prohlídku u lékařů Realu, podle nichž je portugalská hvězda v perfektní kondici. Odpoledne pak podepsal s klubem smlouvu na šest let, která mu má vynést téměř 300 miliónů korun za sezonu. Jeho plat se bude navíc každoročně zvyšovat o 25 procent.

Podle oznámení Realu přišlo Ronalda přivítat 75 000 diváků, čímž byl vyrovnán rekord při podobné příležitosti. Stejný dav vítal v roce 1984 argentinskou hvězdu Diega Maradonu.

Fotbalista Cristiano Ronaldo v Madridufoto: ČTK/AP 

Další show se v Madridu chystá na konec týdne, kdy bude slavnostně představena další hvězdná posila - francouzský útočník Karim Benzema z Lyonu.

Reklama