Hlavní obsah

Barcelona se prý dohodla s Interem na vyměně Eto'a za Ibrahimovice

Barcelona se podle španělských médií dohodla s Interem Milán na výměně kamerunského fotbalisty Samuela Eto'a za švédského útočníka Zlatana Ibrahimovice. Součástí výměny má být i běloruský záložník španělského celku Alexander Hleb, Barcelona by navíc měla zaplatit 40 miliónů eur (asi 1,03 miliardy korun). Jeden z největších přestupů léta zatím kluby nepotvrdily, ale prezident Interu Massimo Moratti přiznal, že s vedením Barcelony o výměně jednal.

Článek

Moratti ve čtvrtek jednal s prezidentem Barcelony Joanem Laportou o přestupu krajního beka Maxwella, který katalánský velkoklub posílil za 4,5 miliónu eur (116,4 miliónu korun). "Kromě Maxwella jsme jednali i o Hlebovi, ale také o Ibrahimovicovi a Eto'ovi. To jsou podle mě hráči na podobné úrovni," uvedl Moratti v pátečním vydání deníku La Gazzetta dello Sport.

O Ibrahimovice, který byl v uplynulé sezoně s 25 góly nejlepším střelcem italské ligy, se výrazně zajímala anglická Chelsea, jež ale nesouhlasila s požadavkem Interu, který chce za svou hvězdu 70 miliónů eur (asi 1,82 miliardy korun). Moratti však naznačil, že Ibrahimovice pustí, pokud mu za něj Barcelona nabídne Hleba a Eto'a.

Ve čtvrtek vedení Barcelony oznámilo, že se svým nejlepším střelcem, který ve 145 ligových zápasech od roku 2004 nastřílel 108 branek, již nepočítá a dala mu dovolenou na hledání nového angažmá.

Reklama

Související témata: