Hlavní obsah

Ronaldo: Trenér bude mít těžkou volbu, jsme samí skvělí fotbalisté

Ondřej CupalSport.cz

Nejdražší fotbalista historie Cristiano Ronaldo si začíná zvykat na své nové prostředí v Realu Madrid. Na nového trenéra, na své spoluhráče, na stadión. A sebevědomí mu opět nechybí. „Máme všechny předpoklady pro úspěch. Věřím, že vyhrajeme ligu i Ligu mistrů,“ řekl mimo jiné Portugalec, který opustil Manchester United za 2,5 miliardy korun.

Foto: Juan Medina, Reuters

Cristiano Ronaldo (vlevo) se svými spoluhráči z Realu Madrid na tréninku

Článek

Ronaldo se před dvěma týdny představil fanouškům Bílého baletu. Spatřit nejlepšího fotbalistu loňského roku v dresu Realu chtělo téměř 80 tisíc fanoušků. A hvězda diváky zklamat nechce. „Jsem hrdý, že mohu být součástí tohoto týmu. Myslím, že je totiž špičkový a že můžeme vyhrát mnoho titulů. Měli bychom,“ citovala Ronalda internetová stránka ESPN.

„Tento klub o nejvyšší mety usiluje každý rok a ten následující nemůže být jiný. Máme skvělého trenéra (Manuel Pellegrini - pozn. red.), skvělé hráče, takže máme všechny předpoklady pro úspěch,“ tuší portugalský reprezentant a odmítá, aby všechno světlo slávy padalo na jeho hlavu. „Není to jen o mně, nehraji sám. Hraji s dvaceti, pětadvaceti hráči. Domnívám se, že můžeme vyhrát ligu a Ligu mistrů,“ pokračoval.

Soutěžení o místo v základu

Klíčem k úspěchu by podle ofenzivního záložníka či útočníka měla být zdravá konkurence v týmu. „Když máte v týmu tolik skvělých hráčů, pro trenéra je velmi obtížné vybrat jen jedenáct z nich. Ale všichni se zároveň respektujeme a soutěžení o místo v základní sestavě je proto prospěšné. Znamená to, že trénujeme lépe a tvrději,“ prohlásil.

Slavný klub z hlavního města Španělska má v hledáčku ještě dva fotbalisty. Rád by získal Francka Ribéryho z Bayernu Mnichov a Xabiho Alonsa z Liverpoolu. „Chtěl bych pozdravit všechny své budoucí spoluhráče, přestože bych tyto spekulace neměl komentovat. Respektuji rozhodnutí vedení Realu Madrid,“ odmítl podrobněji rozmlouvat o dalších případných posilách už tak mohutně posilujícího týmu ze Santiaga Bernabeu.

Ronaldo také zavzpomínal na šest let v Manchester United, s nímž si v loňském roce sáhl i na pohár pro vítěze Champions League. „Vyhrál jsem s Manchesterem mnoho trofejí. Kolektivní i individuální. A potkal jsem tam mnoho dobrých lidí. Našel jsem dobré přátele a odchod pro mě proto nebyl jednoduchý. Život je ale plný výzev a já jsem muž, který výzvy rád přijímá. A myslím si, že jsem udělal dobře, že jsem přestoupil. Cítím se v Realu Madrid fantasticky a chtěl bych poděkovat všem svým kolegům,“ dodal na závěr čtyřiadvacetiletý fotbalista.

Reklama

Související témata: