Hlavní obsah

Barcelona získala brazilského útočníka Keirrisona

Druhou letní posilou fotbalistů Barcelony se stal brazilský útočník Keirrison. Katalánský celek za talentovaného střelce zaplatí Palmeirasu 14 miliónů eur (asi 358,5 miliónu korun). Barcelona ve čtvrtek potvrdila, že se s brazilským klubem domluvila na odstupném. Nyní jen zbývá, aby hráč ve čtvrtek podstoupil lékařskou prohlídku a podepsal připravenou pětiletou smlouvu.

Článek

Barcelona o přestupu vycházející hvězdy brazilského fotbalu jednala od konce června, ale dlouho nemohla najít společnou řeč s Palmeirasem, který útočníka suspendoval, dokud se celá záležitost nevyřeší. Nakonec souhlasil s odstupným, které se může navýšit až na 16 miliónů eur v závislosti na počtu zápasů, které Keirrison za Barcelonu odehraje.

Dvacetiletý střelec na sebe upozornil v dresu Coritiby, které pomohl k postupu do první brazilské ligy. V ní se pak v sezoně 2007-2008 stal s 21 góly nejlepším střelcem. Celkem za Coritibu nastoupil do 63 ligových zápasů a vstřelil 43 branek. V lednu přestoupil do Palmeirasu, kde během deseti duelů mířil přesně hned sedmkrát.

Před ním Barcelona získala pouze brazilského beka Maxwella z Interu Milán. Právě s italským šampionem je rovněž blízko dohodě na výměně útočníků Samuela Eto'a za Zlatana Ibrahimovice.

Reklama

Související témata: