Hlavní obsah

Záložník Granero slevil ze svého platu, jen aby mohl do Realu Madrid

MADRID

Zatímco hvězdná jména si ve fotbalovém Realu Madrid mohou poroučet, co jen chtějí, a dostává se jim astronomických odměn, mladý záložník Esteban Granero byl ochotný jít do Realu i za menší plat, než jakého se mu dostávalo v mnohem chudším Getafe. Real totiž vydal v přepočtu téměř pět miliard korun za hlavní hvězdy a na další posilování se mu nedostává peněz.

Foto: Juan Medina, Reuters

Fotbalisté Realu Madrid během tréninku - ilustrační foto

Článek

Dvaadvacetiletý Granero v Realu vyrostl, ale před dvěma lety zamířil do Getafe. Když se jej finančně vyčerpaný Real rozhodl letos vykoupit zpět, stěží dal dohromady potřebné čtyři milióny eur (asi 102 miliónů korun). Nakonec se proto musel uskrovnit sám hráč, který dostal smlouvu "jen" na 800 000 eur (asi 20,4 miliónu korun) ročně. Pro srovnání: Cristiano Ronaldo si za první sezónu v Madridu vydělá patnáctkrát tolik a každý rok mu plat bude růst o dalších 25 procent.

"Já jsem ale byl rozhodnutý smlouvu podepsat ještě dřív, než jsem ji vůbec viděl na papíře. Dostat se do Realu je ale někdy pořádné rodeo a já už si tím prošel v Getafe," popsal Granero pohnutky, kvůli nimž souhlasil s podstatným snížením platu.

Real, který má nyní devět dalších záložníků, totiž deklaroval, že další posily přijdou, jen když se někdo prodá. Pryč se ale nikomu z nabízených hráčů, mezi nimiž jsou například Nizozemci Arjen Robben a Klaas-Jan Huntelaar, příliš nechce. "Samozřejmě je to i proto, že si uvědomuji, jak těžké je vybojovat si místo v tomhle týmu. Musíte ze sebe nechat sedřít kůži a pak být stejně vděční, že na sebe to bílé tričko vůbec smíte obléct," dodal s úsměvem Granero.

Reklama

Související témata: